برگزاری اردوی کاشان گروه زبان و ادبیات فارسی

ارسال شده در تاریخ 1403/03/09
برگزاری اردوی کاشان گروه زبان و ادبیات فارسی

گروه زبان و ادبیات فارسی با همکاری معاونت محترم فرهنگی دانشگاه الزهرا، بازدید علمی از بناهای تاریخی و فرهنگی استان کاشان با محوریت دو شهر کاشان و نیاسر در تاریخ 9/ 3/ 1403 برگزار نمود. این اردو که به سرپرستی دکتر مجید هوشنگی و همراهی اعضای محترم هیات علمی گروه سرکار خانم ها دکتر فقیه ملک مرزبان و دکتر محبوبه مباشری بود، موضوعیت شناخت بناها، نمادشناسی نقوش و طرح ها و تحلیل نشانه های معماری را در بافت فرهنگی مورد توجه قرار داده و با بهره گیری از اطلاعات و تجربیات استادان، حلقه های علمی را در هر موقعیت برپا کرد. در ابتدا پس از ورود به شهر کاشان، با بازدید از دو بنای قدیمی خانه طباطبایی ها و بروجردی ها - مربوط به دوره قاجار- دانشجویان با فضای فرهنگی، نوع معماری مبتنی بر نگرش ایرانی- اسلامی و جایگاه روابط کلاسیک در شکل گیری ساختار بناها آشنا شدند و در ارتباط روبرو و مشاهده مستقیم با نوع نقش نگاره ها و طرح ها به نفوذ فرهنگ و داده های دینی در تدوین شکل زندگی کلاسیک آشنا شدند. در مرحله بعد، در بازدید از بنای فین کاشان، بخش معماری به همراه سابقه تاریخی و اتفاقات جاری در دوره قاجار به سمع و نظر دانشجویان رسید و دانشجویان با کلیات فضای تاریخی دوره بنا، مناسبات قدرت و وقایع دوران امیرکبیر تا حدودی آشنا شده و از حمام فین دیدار کردند. در بخش دوم، اردو با سفر به شهر نیاسر به کمال رسید؛ دانشجویان در ابتدا با فضای سرچشمه نیاسر آشنا شدند و پس از توضیحات و بررسی بناهای قدیمی و کمین گاههای مرمت شده در سرچشمه و آگاهی از وجود تونل های تاریخی در زیر زمین که بصورت شبکه های بخشهای مهم این منطقه را به هم مرتبط می کرد، از آبشار نیاسر دیدن کردند. در بخشهایی از نیاسر، همچنان گلابگیری بشیوه سنتی دایر بود که دانشجویان این سنت زیبا و قدیمی را از نزدیک دیده و با ظرافت ها و فنون آن تا حدودی آشنا شدند. در پایان نیز با نگاهی گذرا به عمارت چهارطاقی آتشکده مربوط به دوره ساسانیان- سفر خود را به نهایت رسانده و با این استان سراسر زیبایی و طراوت و عطر بدرود گفتند.

• فارسی_0
  • فارسی_1