دوازده و سیزدهمین جلسه خودشناسی از منظر مولانا

ارسال شده در تاریخ 1403/05/15
دوازده و سیزدهمین جلسه خودشناسی از منظر مولانا

در روز شنبه  6 مرداد و 12 مرداد 1403 دوازدهمین جلسه خودشناسی از منظر مولانا توسط دکتر حجت الله جوانی برگزار شد و در ادامه مباحث قبل به بررسی موانع خودشناسی از دیدگاه مولوی به طرح موارد ذیل پرداختند.

با رجوع به آیات قران کریم خود فراموشی نتیجه فراموش کردن خداوند است و این گم گشته شدن و سرگردانی در وادی نفس ، آثار ناروایی در پی دارد. به تعبیر مولوی انسان دچار حماقت می شود و این به تعبیر ایشان و از زبان حضرت عیسی درد بی درمان است.

چرا حماقت درد بی درمان است؟ چون انسان احمق در چاه ویل خودبینی و خودمداری و خودخواهی گرفتار می‌شود. به تعبیر مولوی این حماقت و خودبینی باعث می‌شود جان آدمی هر روز لگدکوب خیالات شود و خیالات انسان تمام زندگی انسان را رقم می‌زند اگر خیالات خوش باشند انسان خرم می‌شود و اگر ناخوش باشند انسان را رنج می دهندغفلت از خداوند از اوصاف احمقی انسان است و عمر در جستجوی مجازها صرف می گردد و از اوهام سیراب می شود اما سیرابی از سراب است نه از آب.

تبعیت از عامه از دیگر موانع خودشناسی می باشد. در بند اشتهار و شهرت طلبی بودن هم از دیگر موانع راه خودشناسی است.

صوت جلسات متعاقبا بارگذاری خواهد شد.

• 1_0
  • 2_0

تهران،خیابان ده ونک،دانشگاه الزهرا،ساختمان خوارزمی، طبقه سوم، دانشکده الهیات کدپستی : 1993893973
تلفن : 982188058923+ فاکس : 982188058923+