ارائه رشته دکتری حکمت متعالیه در گروه فلسفه و کلام اسلامی دانشگاه الزهرا (س) از مهر 1402

ارسال شده در تاریخ 1401/12/21

رشته حکمت متعالیه که از سال 1401به گروه فلسفه و کلام اسلامی دانشگاه الزهرا (س) اضافه شده است از مهر 1402 برای دانشجویان مقطع دکتری ارائه می شود. حکمت متعالیه مکتبی فلسفی- ایرانی است که در آن هم رگه های تحلیلی و نظری حضور جدی دارد و هم رگه های وجودی، شهودی و دینی. این فلسفه بیش از هر فلسفه ای در ایران، ناظر به رازها و نیازهای وجودی انسان است و از سوی دیگر امکانی را برای ما فراهم می کند که به واسطۀ آن دلالتهای پنهان فلسفی متون دینی را بخوانیم. همچنین نگرش وجودی خاصِ ناظر به انسان و هستی سبب شده این فلسفه پیوند عمیقی با حوزه های مختلف از جمله سیاست، اخلاق و روانشناسی پیدا کند و از آنجایی که حکمت متعالیه خاستگاه بومی و صبغۀ دینی دارد راهگشا بودن و کارآمد بودن آن در چارچوبی دینی و بومی است؛ بنابراین می تواند بیش از فلسفه هایی چون مشاء و اشراق در زمینه ها و اهداف اجتماعی همچون توسعه، آموزش، فرهنگ و اخلاق اثر بخش باشد.
موقعیت شغلی این رشته در ایران: حکمت متعالیه می تواند در راه اندازی برخی از شغل های نوپدید مانند مشاوره فلسفی، روان درمانگری وجودی و اخلاق حرفه ای حائز اهمیت باشد. آموزش و پرورش، آموزش عالی، بنیاد دائره المعارف، مراکز اخلاق حرفه ای، بخش فرهنگی نهاد ها و سازمانها مانند معاونت فرهنگی قوه قضائیه، معاونت فرهنگی وزارت ارشاد و صدا و سیما از جمله سازمان ها و نهادهایی هستند که امکان جذب و به کارگیری دانشجویان این رشته را دارند.

تهران،خیابان ده ونک،دانشگاه الزهرا،ساختمان خوارزمی، طبقه سوم، دانشکده الهیات کدپستی : 1993893973
    تلفن : 982188058923+ فاکس : 982188058923+
     theology@alzahra.ac.ir