۱۳۹۸ چهارشنبه ۳۰ بهمن
لزوم هوشمندسازی کلان‌شهرها به منظور حل معضلات شهری/ افزایش سالانه 200 هزار نفر بر جمعیت تهران
ارسال شده در تاریخ 1398/11/02

استاندار تهران اعلام کرد:

به گزارش روابط عمومی دانشگاه الزهرا، دکتر انوشیروان محسنی بندپی استاندار تهران در شانزدهمین کنفرانس بین‌المللی مهندسی صنایع که امروز در دانشگاه الزهرا برگزار شد، گفت: ‌امروزه معضلات شهری از قبیل آلودگی، ترافیک، مشکلات محیط زیست ضرورت اتخاذ تدابیر مناسب و کارشناسی شده در راستای هوشمندکردن کلان‌شهرها را بیش از پیش ایجاب می‌کند.
وی با اشاره به ضرورت‌های هوشمندسازی کلان‌شهرها افزود: اولین موضوعی که این ضرورت را ایجاب می‌کند، رشد جمعیت شهری است. در واقع امروزه افزایش جمعیت در شهرها مشکلات بسیاری را در زمینه‌های مختلف ایجاد کرده که ‌حل آن‌ها با روش‌های سنتی امکان‌پذیر نیست.
استاندار تهران با بیان اینکه رشد جمعیت در کلان‌شهرها هماهنگ و متناسب با زیرساخت‌های موجود در کشور نیست، ادامه داد: در حال حاضر میزان جمعیت شهری در دنیا 57 درصد و در روستاها 43 درصد است. این درحالی است که طبق سرشماری سال 95، این میزان در شهرهای کشور ما 76 درصد و در روستاها 24 درصد برآورد شد بنابراین با توجه به این میزان از جمعیت در شهرها لازم است تا استفاده از روش‌های نوین در حل مشکلات و بهبود زیرساخت‌ها در کشور مورد توجه جدی قرار گیرد.
دکتر محسنی بندپی منظر دوم هوشمندکردن کلان‌شهرها را مسائل زیست محیطی عنوان کرد و ادامه داد: امروزه مسائل و دغدغه‌های محیط زیست امری است که در کل دنیا شاهد آن هستیم. یکی از دلایل این مسئله، مصرف انرژی و انرژی‌های فسیلی، و به دنبال آن، ورود آلاینده‌ها به محیط است.
وی همچنین گفت: ضرورت سوم تغییر جمعیت در کشور است. در حال حاضر میانگین جهانی سالمندی در دنیا حدود 7.5 درصد تعیین شده در حالی که این آما در کشور ما برابر با 9.24 درصد است که بر همین اساس پیش بینی می‌شود در سال 2050 بیش از یک سوم جمعیت در ایران سالمند باشد.
استاندار تهران با تاکید بر لزوم هوشمندکردن شهرها براساس نیازهای کشور، تصریح کرد: در این راستا اینترنتی‌کردن اشیا سبب شود تا بوسیله آن، مصرف انرژی و مخاطرات آن برای محیط زیست را کاهش داد. علاوه بر آن، هوشمندکردن ترافیک و ارائه خدمات اورژانس گام مهم دیگری در هوشمندشدن شهرها خواهد بود.
دکتر محسنی بندپی در ادامه با اشاره به رشد جمعیت در تهران گفت: در حال حاضر تهران 13 میلیون و 279 هزار نفر جمعیت دارد و هر سال حدود 200 هزار نفر نیز بر این تعداد افزوده می‌شود و متاسفانه امروزه افزایش جمعیت و عدم تناسب با زیرساخت‌ها، سبب محرومیت در فضای آموزشی، بیمارستانی، ورزشی در کشور شده است.
وی در خصوص آلودگی هوا نیز گفت: در حال حاضر حدودا 60.8 درصد ذرات از منابع متحرک وارد هوا ‌می‌شود که 33 درصد از این مقدار به 110 هزار خودروی گازوئیل‌سوز بازمی‌گردد اگر این خودروها از تکنولوژی برخوردار شوند تا به جای استفاده از سوخت فسیلی از انرژی زیستی استفاده کند، درصد قابل توجهی از آلودگی هوا برطرف می‌شود.
استاندار تهران در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد: در آمایش استان تهران دو محور کلیدی از جمله ارتباطات و اطلاعات، رقاب‌پذیری و شهر هوشمند در دستور کار قرار گرفته است. تمرکززدایی اداری از شهر تهران، دولت الکترونیک، کاهش آلودگی هوا، حفظ محیط‌زیست، حمایت از استارتاپ‌ها و شرکت‌های خصوصی فعال از طریق گسترس ساختارهای ارتباطی
زیرساخت‌ها برای شهر هوشمند از جمله محورهای اساسی جهت تحقق اهداف در این حوزه است که امیدواریم با همکاری بخش‌های مختلف جهت هوشمندسازی شهر و کاهش معضلات جامعه بیش از پیش گام برداریم.

*توسعه پلتفرم‌های نوآوری و استفاده از استارتاپ‌ها برای پیک‌سایی در وزارت نیرو

در ادامه این کنفرانس، دکتر محمد صالح اولیاء معاون تحقیقات و منابع انسانی وزارت نیرو در رابطه با تجربیات اولیه تحول دیجیتال وزارت نیرو گفت: یکی از اقدامات انجام شده در راستای این امر، توسعه پلتفرم‌های نوآوری و استفاده از استارتاپ‌ها برای پیک‌سایی بوده است. همچنین جلب مشارکت مشترکین خانگی و تجاری حدود 50 درصد، وجود ظرفیت‌های تعاملی با مشترکین برق، پایش الگوی مصرف برق، تعریف مشوق‌های مالی برای مشارکت‌کنندگان در طرح، ایجاد ظرفیت مناسب برای اجرای ایده‌های استارتاپی از دیگر اقدامات این وزارت در راستای تحولات دیجیتال است.
وی با اشاره به ویژگی‌های طرح‌های تحول دیجیتال افزود: داده‌های زیاد، تحلیل‌های پیشرفته، استفاده از الگوریتمهای بهینه‌سازی، بهبود قابل توجه عملکرد، لزوم یکپارچگی سیستم، تعامل با ذینفعان، استفاده از فناوری‌های مورد نیاز، حسگرها، شبکه‌های ارتباطی و نرم‌افزارهای تحلیلی از جمله شاخصه‌های این طرح‌ها است.
دکتر صالح اولیاء به نقش مهندسی صنایع در تحولات دیجیتال اشاره کرد و اظهارداشت: این حوزه در پایش فرایندها، تحلیل داده‌ها، شبیه‌سازی و مدل‌سازی، بهینه‌سازی بسیار موثر است البته باید تفاوت مسائل روز با مسائل کلاسیک مهندسی صنایع از نظر استفاده از کلان داده در نظر گرفته شود.
همچنین دکتر سیف برقی مدیرتحصیلا تکمیلی دانشگاه الزهرا نیز توضیحاتی در خصوص مهندسی صنایع و دیجیتالی شدن، ابعاد و فناوری‌های دیجیتالی شدن و روندهای کلی در مهندسی صنایع ارائه کرد.
در بخش دیگر این کنفرانس نیز دکتر پورسید آقایی عضو هیئت علمی دانشگاه نیز مباحثی را در حوزه تحول دیجیتال در حمل و نقل شهرداری عنوان کرد.
لازم به ذکر است، در بخش دوم این کنفرانس نشست‌های بانکداری دیجیتال به میزبانی بانک ایران زمین، مروری بر اجرای طرح ترافیک در ادوار گذشته و دلایل تدبیر آن، خرده فروشی و جایگاه آن در تحول دیجیتال کشور، نقش سامانه‌های کنترلی هوشمند ناوگان عمومی در کاهش حوادث ترافیکی و نشست تحول دیجیتال در حال برگزاری است.

• شانزدهمین کنفرانس بین‌المللی صنایع در دانشگاه الزهرا_0