تشکیل شورای راهبردی و آغاز فرآیند بازنگری برنامه راهبردی دانشگاه الزهرا(س) (1404-1398)

ارسال شده در تاریخ 1401/05/11
تشکیل شورای راهبردی و آغاز فرآیند بازنگری برنامه راهبردی دانشگاه الزهرا(س)   (1404-1398)

امروزه اغلب دستگاه ها و سازمان‏ها از جمله دانشگاه‏ها با چالش‏های متعددی نظیر محدودیت منابع، رقابت روزافزون در عرصه های ملی و بین المللی، لزوم بهبود کیفیت آموزش و به روز کردن برنامه‏های آموزشی و تحولات تکنولوژیکی مواجه هستند. در این شرایط اعمال رویکرد برنامه‌ریزی و مدیریت راهبردی به منظور روبرو شدن با تغییرات شتابان، شناخت و حل مهمترین مسائل دانشگاه، استفاده بهینه از فرصت‌ها و چاره‏جویی برای مقابله با چالش‏ها اجتناب‌ناپذیر است. اولین برنامه راهبردی دانشگاه الزهرا (س) برای افق زمانی 5 ساله (1397-1393) و دومین راهبردی دانشگاه نیزبرای افق زمانی (1404-1398) با اعمال روش‏های علمی و مشارکت فعال هیأت رئیسه دانشگاه، برخی رؤسای دانشکده‏ها و افراد صاحب نظر تدوین شد. از آنجا که مدیریت راهبردی فرآیندی پویاست، با توجه به سپری شدن نیمی از افق زمانی برنامه راهبردی فعلی دانشگاه، ایجاد تحولات قابل توجه طی سال‌های اخیر نظیر شیوع ویروس کرونا، تشکیل دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران و لزوم انطباق مجدد برنامه های دانشگاه با اهم اسناد بالادستی نظیر مطالبات مقام معظم رهبری در خصوص تحقق فرمان " تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین"، سند تحول دولت مردمی و برنامه های تفصیلی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، بازنگری در برنامه راهبردی دانشگاه در دستور کار مدیریت برنامه، بودجه و تحول سازمانی دانشگاه قرار گرفت. به همین منظور شورای راهبردی دانشگاه الزهرا(س) دانشگاه در مرداد 1401، به ریاست سرپرست محترم دانشگاه تشکیل و انتصاب اعضا طی احکام جداگانه ای از سوی ایشان صورت پذیرفت. در این راستا به حول و قوه الهی اولین جلسه شورای راهبردی دانشگاه الزهرا، با حضور ریاست و اعضای محترم شورا، روز دوشنبه دهم مرداد 1401 برگزار گردید. در این جلسه خانم دکتر حق بین، سرپرست محترم دانشگاه به ضرورت بازنگری برنامه راهبردی، تناسب مطلوب برنامه ها با اسناد بالادستی و توجه به میزان تحقق اهداف در برنامه‌های آتی اشاره نمودند. در ادامه خانم دکتر مداحی، مدیر محترم برنامه، بودجه و تحول سازمانی و دبیر شورا، به ارائه گزارش جامعی از برنامه راهبردی فعلی دانشگاه، اقدامات اولیه انجام شده در خصوص بازنگری برنامه و نتایج مطالعات تطبیقی برنامه راهبردی دانشگاه‌های داخلی و خارجی (شامل دانشگاههای جامع و دانشگاههای ویژه بانوان) انجام شده توسط تیم کارشناسی آن مدیریت، پرداختند. با توجه به موضوعات مطرح شده در جلسه و تبادل نظر اعضا، سیاست گذاری و هماهنگی در خصوص اهم اقدامات مورد نیاز و گام های آتی جهت ادامه‌ی مسیر صورت پذیرفت.

tempShowtool_dorsaetoolsenews_sample_strategic_block7680
برنامه ریزی راهبردی
تهران،خیابان ده ونک،دانشگاه الزهرا،ساختمان خوارزمی، طبقه 8، مدیریت برنامه بودجه و تحول سازمانی
tarhobarname[at]alzahra.ac.ir