۱۳۹۸ چهارشنبه ۳۰ بهمن
مراسم تجلیل از مقام والای پژوهشگران و فناوران دانشگاه الزهرا
ارسال شده در تاریخ 1398/09/28

مراسم بزرگداشت پژوهشگران منتخب دانشگاه الزهرا با حضور جمع کثیری از خانواده بزرگ این دانشگاه برگزار شد.

در آغاز این مراسم دکتر ملانظری رئیس دانشگاه به ایراد سخنرانی پرداخت و درخصوص جایگاه پژوهش اظهار داشت : پژوهش در دانشگاه الزهرا مسیر خود را پیدا کرده است. ورود به سیستم رتبه بندی جهانی و توجه به آنها نه به عنوان هدف بلکه به عنوان ابزاری برای استاندارد سازی پژوهش در دانشگاه، مسیر مناسبی را ترسیم نموده است. در طی یکسال اخیر تلاش ها و کوشش های حوزه معاونت پژوهشی دانشگاه زمینه ارتقاء دانشگاه به تراز بین المللی را فراهم نموده و زیرساخت هایی را آماده کرده است که امید است شاهد نتایج درخشان آن در سال های آینده باشیم. باید توجه داشت بعد ارتباط با جامعه و صنعت در حوزه معاونت پژوهشی به جدیت پیگیری شود. علی رغم این که فعالیت های زیادی در این حوزه انجام شده است اما هنوز خلاهای بسیاری در ارتباط جامعه و صنعت وجود دارد که دانشگاه باید راهی برای نفوذ و تکمیل آنها پیدا کند.

سپس حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر خان بیگی رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه به جایگاه والای علم و پژوهش اشاره کرد و پژوهشگر را مثل جهادگری معرفی کرد که در جبهه های جنگ مبارزه می کرد و اعلام نمود پژوهش در حال پوست اندازی است و آینده ایران را در این امر امیدوار کننده دانست.

همچنین معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه، دکتر اردوخانی با ارائه گزارشی از عملکرد پژوهشی و فناوری دانشگاه طی یکسال گذشته و نحوه انتخاب پژوهشگران و فناوران منتخب سال جاری سخنان خود را آغاز کرد و در ادامه به وضعیت پژوهشی دانشگاه با نخستین حضور در سیستم های رتبه بندی جهانی مانند Round ، رتبه بندی موضوعی فنی و مهندسی تایمز با کسب رتبه مناسب، رتبه بندی های عصر طلایی و نیز صعود در رتبه بندی های دانشگاه های سبز جهان و سایر رتبه بندی ها مانند Publons، Transparent Google Scholar... اشاره کرد. همچنین بهبود وضعیت در میزان استنادات مقالات در پایگاه های جهانی WOS و SCOPUS و نیز ارتقای FWCI، افزایش همکاری های بین المللی و بهبود رتبه در انواع شبکه های اجتماعی مورد تاکید قرار گرفت.

شایان ذکر است در مراسم تجلیل از پژوهشگر منتخب، جهت دستیابی به استانداردهای مناسب پژوهشی و شهرت دانشگاه سامانه آرشیو دیجیتال (Repository) با هدف بارگذاری مقالات، اسناد، مدارک رسانه ای اعم از صوت و تصویر، همایش ها، مجلات، دست نوشته ها، کارگاه ها و... اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی توسط رئیس دانشگاه رونمایی شد.

همچنین از سامانه علم سنجی در راستای شفاف سازی و دریافت مناسب تر وضعیت پژوهشی هر استاد اعم از تعداد مقالات یا میزان استنادات یا... در پایگاه های مختلف جهت ارتقای دانشگاه رونمایی به عمل آمد.

در پایان سخنرانی، دکتر اردوخانی برای اولین بار به ارسال عملکرد پژوهشی اساتید اشاره کرد که به صورت کارنامک مستخرج از پایگاه تحلیل داده های کمی و کیفی SciVal – Scopus برای تمامی اعضای هیات علمی ارسال خواهد شد که طی آن اساتید می توانند وضعیت پژوهشی خود را به تنهایی، در مقایسه با دانشکده، دانشگاه و ایران مشاهده نمایند.

در انتها با اهدای لوح تقدیر و با حضور هیأت رئیسه از تمامی پژوهشگران و فناوران منتخب دانشگاه قدردانی گردید. گفتنی است این مراسم در روز چهارشنبه 27 آذر ماه سال جاری در سالن دکتر تورانی دانشگاه برپا شد.