حضور دانشگاه الزهرا(س) در میان دانشگاه‌های جهان در حوزه های موضوعی "مهندسی" و "علوم فیزیک" رتبه‌بندی تایمز 2024

بر اساس آخرین نتایج منتشر شده از رتبه‌بندی موضوعی تایمز 2024، دانشگاه الزهرا(س) موفق به کسب رتبه 1001+ در حوزه موضوعی مهندسی و فناوری (شامل رشته‌های مهندسی عمومی، مهندسی برق و الکترونیک، مهندسی مکانیک و هوافضا، مهندسی عمران، مهندسی شیمی) و رتبه +1001 در حوزه موضوعی علوم فیزیک (شامل رشته‌های ریاضیات و آمار، فیزیک و نجوم، علم شیمی، علوم زمین‌شناسی، زیست محیطی، زمین و علوم دریایی) شده است.

به استناد بررسی‌های مرکز ارزیابی و پایش عملکرد در آخرین نتایج منتشرشده از رتبه‌بندی موضوعی تایمز 2024، دانشگاه الزهرا(س) موفق به کسب رتبه 1001+ در حوزه موضوعی مهندسی و فناوری (شامل رشته‌های مهندسی عمومی، مهندسی برق و الکترونیک، مهندسی مکانیک و هوافضا، مهندسی عمران، مهندسی شیمی) و رتبه +1001 در حوزه موضوعی علوم فیزیک (شامل رشته‌های ریاضیات و آمار، فیزیک و نجوم، علم شیمی، علوم زمین‌شناسی، زیست محیطی، زمین و علوم دریایی) شده است.
در حوزه موضوعی مهندسی و فناوری، امسال شاهد حضور 1374 دانشگاه از سراسر جهان می‌باشیم که در مقایسه با سال گذشته، 68 دانشگاه جدید به این رتبه‌بندی موضوعی پیوستند. شایان ذکر است نخستین حضور دانشگاه الزهرا(س) در این حوزه موضوعی مربوط به سال 2020 بوده و تعداد دانشگاه‌های ایرانی رتبه‌بندی شده بر طبق آخرین نتایج این حوزه موضوعی، شامل 45 دانشگاه (صنعتی شریف، تهران، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت ایران، تبریز، صنعتی نوشیروانی بابل، بین المللی امام خمینی، کاشان، صنعتی اصفهان، محقق اردبیلی، شیراز، صنعتی شیراز، ارومیه، فردوسی مشهد، گیلان، اصفهان، صنعتی خواجه نصیر، کردستان، لرستان، مراغه، مازندران، قم، رازی، سمنان، شهید چمران اهواز، شهرکرد، صنعتی شاهرود، شهید مدنی آذربایجان، بوعلی سینا، حکیم سبزواری، خوارزمی، پیام نور، خلیج فارس، صنعتی سهند، شهید باهنر کرمان، یاسوج، یزد، زنجان، الزهرا(س)، اراک، بیرجند، دامغان، شاهد، سیستان و بلوچستان، صنعتی ارومیه) می‌باشد.
در حوزه موضوعی علوم فیزیک نیز امسال شاهد حضور 1370 دانشگاه از سراسر جهان می‌باشیم که در مقایسه با سال گذشته، 63 دانشگاه جدید به این رتبه‌بندی موضوعی پیوستند. نخستین حضور دانشگاه الزهرا در این حوزه موضوعی مربوط به سال 2019 بوده و تعداد دانشگاه‌های ایرانی رتبه‌بندی شده بر طبق آخرین نتایج این حوزه موضوعی، شامل 45 دانشگاه (صنعتی نوشیروانی بابل، علم و صنعت ایران، صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف، تبریز، تهران، شهید مدنی آذربایجان، بین المللی امام خمینی، صنعتی اصفهان، علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، کاشان، کردستان، محقق اردبیلی، شهرکرد، صنعتی شاهرود، شیراز، صنعتی شیراز، بوعلی سینا، فردوسی مشهد، گیلان، حکیم سبزواری، ایلام، اصفهان، صنعتی خواجه نصیر، لرستان، مراغه، مازندران، رازی، سمنان، شهید باهنر کرمان، شهید چمران اهواز، ارومیه، صنعتی ارومیه، یاسوج، یزد، الزهرا(س) ، اراک، دامغان، هرمزگان، خوارزمی، پیام نور، خلیج فارس، قم، سیستان و بلوچستان، زنجان) می‌باشد. رتبه‌بندی موضوعی تایمز از سال 2011 و به صورت سالانه به ارزیابی و انتشار نتایج دانشگاه‌ها پرداخته است. این موسسه هر سال اقدام به رتبه‌بندی دانشگاه‌ها در چهار سطح جهانی، فرعی، موضوعی و منطقه‌ای می‌نماید. این رتبه‌بندی در 11 حوزه موضوعی، دانشگاه‌های برتر جهان را بر اساس 18 شاخص کلیدی معرفی می‌کند. شاخص‌های کلیدی این رتبه‌بندی به مقایسه و ارزیابی حوزه‌های آموزش (یاددهی)، محیط پژوهش (حجم، درآمد و شهرت پژوهشی)، کیفیت پژوهش (استنادات، قدرت و برتری و تاثیرگذاری پژوهش)، صنعت (تبادل دانش، درامد صنعت، اختراعات) و وجهه بین‌المللی (اساتید، دانشجویان و همکاری‌های پژوهشی بین‌المللی) دانشگاه‌ها می‌پردازد. از جمله شرایط ورود به رتبه‌بندی تایمز موضوعی مهندسی و فناوری، داشتن حداقل 500 مقاله طی 5 سال گذشته در پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس و همچنین وجود حداقل 40 عضو هیات علمی یا وجود 4% عضو هیات علمی از مجموع کل هیات علمی دانشگاه می‌باشد.
همچنین شرایط ورود به رتبه‌بندی تایمز موضوعی علوم فیزیک، داشتن حداقل 500 مقاله طی 5 سال گذشته در پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس و همچنین وجود حداقل 50 عضو هیات علمی یا وجود 5% عضو هیات علمی از مجموع کل هیات علمی دانشگاه می‌باشد. در آخرین نتایج رتبه‌بندی حوزه‌های موضوعی اعلام شده تایمز، اطلاعات مربوط به عملکرد سال 2021 دانشگاه‌ها و همچنین مقالات مربوط به بازه زمانی 2018 تا 2022 مورد بررسی قرار گرفته شده‌اند.
از جمله تغییرات روش‌شناسی نسخه 2024 تایمز، اضافه شدن 4 شاخص جدید به این نظام رتبه‌بندی (شامل شاخص‌های: قدرت تحقیق، برتری تحقیق، تاثیر تحقیق، تعداد اختراعات منتشر شده) می باشد.

جایگاه دانشگاه الزهرا(س) و تعداد دانشگاه‌های حاضر در رتبه‌بندی تایمز- حوزه موضوعی مهندسی و فناوری

جایگاه دانشگاه الزهرا (س) و تعداد دانشگاه‌های حاضر در رتبه‌بندی تایمز- حوزه موضوعی علوم فیزیک

Engineering:
Physical Sciences:

تاریخ:
1402/08/06
تعداد بازدید:
منبع:

رتبه بندی ها
تهران،خیابان ده ونک،دانشگاه الزهرا،ساختمان شهیده قزوینی،طبقه اول، مرکز ارزیابی و پایش عملکرد
arzyabi[at]alzahra.ac.ir
کدپستی : 1993893973 تلفن : 88046906-021