حضور دانشگاه الزهرا(س) در رتبه بندی جهانی تایمز 2024-2023

پایگاه رتبه‌بندی تایمز یکی از معتبرترین نظام‌های رتبه‌بندی بین‌المللی است که دانشگاه‌های برتر دنیا را هر ساله در رتبه‌بندی‌های مختلفی (جهانی، منطقه‌ای، حوزه‌ای و ...) مورد ارزیابی قرار می‌دهد. در این رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان در 5 حوزه آموزش، محیط پژوهش، کیفیت پژوهش، صنعت و وجهه بین‌المللی، بر پایه 17 سنجه کمی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. این پایگاه فهرست جهانی دانشگاه‌های برتر سال 2024-2023 میلادی را منتشر کرد و در این رتبه‌بندی 1904 دانشگاه در سطح جهان رتبه‌بندی شده‌اند.

نتایج نشان از حضور 73 دانشگاه ایرانی دارد که دانشگاه الزهرا(س) نیز برای هفتمین سال متوالی در بین دانشگاه‌های ایرانی در این رتبه‌بندی قرار گرفته است. شایان ذکر است تعداد دانشگاه‌های رتبه‌بندی شده بر اساس نتایج منتشر شده‌ اخیر از 1799 موسسه به 1904 افزایش یافته است. منابع استعلام شاخصهای این نظام رتبه‌بندی، شامل اطلاعات خوداظهاری دانشگاه ها، پایگاه اسکوپوس و نظرسنجی از پژوهشگران دنیا می باشد. انتشارات مورد بررسی شامل مقاله در مجلات، مقالات مروری، مقالات کنفرانسی، کتاب‌ها و فصل‌های کتاب در بازه زمانی پنج ساله (2022-2018) می‌باشد. همچنین این رتبه‌بندی، مقالات منتشر شده در مجلات اسکوپوس (در بازه زمانی 2022-2018) که در بازه (2023-2018) به آن‌ها استناد شده است را نیز موردبررسی قرار می‌دهد. اطلاعات مربوط به خوداظهاری دانشگاهها نیز مربوط به عملکرد سال 2021 می باشد.
شاخص‌های مورد استفاده در این نظام رتبه بندی به شرح زیر است:
 معیار آموزش با وزن 29.5% (شامل: شهرت دانشگاه- نسبت اعضای هیئت علمی به دانشجو- نسبت فارغ التحصیلان دکتری به کارشناسی- نسبت فارغ التحصیلان دکتری به اعضای هیئت علمی- سرانه درآمد دانشگاه به اعضای هیات علمی)
 معیار پژوهش با وزن 29% (شامل: شهرت پژوهشی دانشگاه- سرانه مقالات اعضای هیات علمی- سرانه درآمد پژوهشی دانشگاه به اعضای هیات علمی)
 معیار استنادات با وزن 30 % (شامل: تعداد استنادهای مقالات دانشگاه در پایگاه استنادی اسکوپوس- قدرت تحقیق- برتری تحقیق- تاثیر تحقیق)
 معیار وجهه بین‌المللی با وزن 7.5% (شامل: نسبت دانشجویان بین المللی به دانشجویان داخلی- نسبت اعضای هیئت علمی بین المللی به اعضای هیئت علمی داخلی- تعداد مقالات با مشارکت پژوهشگران سایر کشورها)
 معیار درآمد صنعتی با وزن 4% (شامل: نسبت درآمد حاصل از صنعت به تعداد اعضای هیئت علمی- تعداد اختراعات منتشر شده)
از جمله تغییرات روش شناسی نسخه 2024 تایمز، اضافه شدن 4 شاخص جدید به این نظام رتبه بندی (شامل شاخصهای: قدرت تحقیق، برتری تحقیق، تاثیر تحقیق، تعداد اختراعات منتشر شده) می باشد.

جایگاه دانشگاه الزهرا(س) در رتبه بندی تایمز بر اساس نتایج دو سال اخیر:

تاریخ:
1402/07/08
تعداد بازدید:
منبع:

رتبه بندی ها
تهران،خیابان ده ونک،دانشگاه الزهرا،ساختمان شهیده قزوینی،طبقه اول، مرکز ارزیابی و پایش عملکرد
arzyabi[at]alzahra.ac.ir
کدپستی : 1993893973 تلفن : 88046906-021