برگزاری نشست دوم از سلسله نشست های هنر و ادب ایران و روسیه

ارسال شده در تاریخ 1399/10/07
برگزاری نشست دوم از سلسله نشست های هنر و ادب ایران و روسیه

در تاریخ 5 دی 1399 به همت دانشگاه الزهراء و مرکز آموزش زبان فارسی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در روسیه دومین درس گفتار از سلسله نشست های هنر و ادب ایران و روسیه با عنوان ادبیات عرفانی در رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مسکو، بصورت آنلاین با حضور اساتید و زبان آموزان فارسی و اساتید و دانشجویانی از ایران برگزار شد. در ابتدای برنامه سرکار خانم ماریا گن ضمن خوش آمدگویی به تمامی شرکت کنندگان به اهداف برگزاری این سلسله نشست ها از جمله شناخت بیشتر فرهنگ و ادب پارسی و روسی و آشنایی متخصصین این حوزه برای انجام فعالیتهای علمی مشترک آتی اشاره کردند. سپس دکتر سلیمانی رایزن محترم فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ضمن خوش آمدگویی و تبریک میلاد حضرت مسیح به جایگاه عرفان و تصوف در ادبیات فارسی اشاراتی کردند و از سرکار خانم ناهیده کلاشی عضو هیأت علمی گروه زبان روسی دانشگاه الزهراء، سرکار خانم ماریا گن رئیس مرکز آموزش زبان فارسی و آقای ادریس مترجم رایزنی که در برگزاری این سلسله نشست ها زحمت زیادی کشیده بودند، تشکر و قدردانی کردند. در ادامه پس از معرفی سخنرانها، سرکار خانم دکتر مباشری دانشیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه الزهراء سخنرانی نمودند، موضوع سخنرانی ایشان" جایگاه ادبیات عرفانی در گستره ادبیات فارسی " بود. دکتر مباشری در صحبتهای خود ضمن معرفی مختصر ادبیات عرفانی به بکارگیری تجربیات متعالی روحی و باطنی شاعران و نویسندگان ایرانی با استفاده از مؤلفه های ادبی در موضوع ادبیات عرفانی اشاره کردند و از شاعرانی چون سنایی غزنوی، عطار نیشابوری، جلال الدین محمد بلخی، فخرالدین عراقی، شیخ محمود شبستری و ... نام بردند و آثاری چون حدیقه الحقیقه سنایی و منطق الطیر عطار و مثنوی مولوی که شهرت جهانی یافته و به زبان های بسیار ترجمه شده اند. در ادامه داستان سیمرغ مرغ خیالی منظومه منطق الطیر عطار، مبحث وحدت وجود وحدت سه گانه عشق، عاشق و معشوق را مطرح کردند. در ادامه سخنران روس، دکتر یلنا یوریونا کنورره استادیار گروه فلسفه و مطالعات دینی دانشکده الهیات دانشگاه علوم انسانی ارتودکس سنت تیخون سخنرانی خود را با موضوع "پشت دیوار نامرئی: تجربه عرفانی در ادبیات روسی قرن های 19 و 20" شروع کردند. ایشان در ابتدای صحبتهای خود از دکتر مباشری بخاطر سخنرانی ارزنده ای که داشتند و همچنین از برگزار کنندگان نشست تشکر نمودند. ایشان درسخنرانی خود به تجربه های عرفانی در ادبیات روسیه و دنیای غیب و شهادت، موضوع انتقال از یک جهان به جهان دیگر، کشمکش بین خیر و شر در آثار نویسندگان روس قرن های 19 و 20 اشاره کردند.
در پایان سخنرانی، دکتر مباشری ضمن تشکر از سخنرانی ارزشمند دکتر یلنا یوریونا اظهار امیدواری کردند برای همکاری مشترک و تعاملات بیشتر در موضوع فرهنگ عرفانی ایران و روسیه و از برگزار کنندگان نشست مدیریت همکاری های علمی بین المللی دانشگاه الزهراء، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در روسیه و مرکز آموزش زبان فارسی رایزنی تشکر نمودند. برنامه ساعت 18:00 به وقت مسکو به کار خود پایان داد.

• برگزاری نشست دوم از سلسله نشست های هنر و ادب ایران و روسیه_0

تهران،خیابان ده ونک،دانشگاه الزهرا،دانشکده ادبیات