اعتبار و اعتباریابی روش های آماری در علوم انسانی و روش شناسی

موضوع: روانشناسی و علوم تربیتی
ناشر : رشد

خلاصه:

هیچ نوع سنجشی عاری از خطا نیست. ابزاری که برای سنجش یک صفت ساخته می¬شود، هر قدر هم که دقیق ساخته شده باشد، باز هم با اندکی خطا همراه است. زمانی که نمره های حاصل از سنجش، ملاک عمل و اقدامات تشخیصی و درمانی قرار می¬گیرند، میزان خطا اهمیت بیشتری پیدا می کند. از این رو، متخصصان سنجش همواره در پی آن ¬اند تا با وضع قواعد مشخص و علمی خطای سنجش را به حداقل رسانده و میزان آن را برآورد کنند. موضوع تعیین و برآورد خطا به حوزۀ پایایی، که اولین شرط لازم برای یک اندازه گیری است، مربوط است. در مقابل، مهم  ترین ملاک قضاوت در مورد یک ابزار یا پژوهش کسب اطمینان از نتایج استنباط شده بر اساس آن است، همان چیزی که تحت عنوان روایی شناخته میشود. پژوهش گران باید پیش از استفاده از ابزارهای مورد نظر یا نتایج پژوهش¬ها ‌نسبت به روا بودن آن (مهم¬ترین شرط صحت یک ابزار یا پژوهش) اطمینان حاصل کنند. متن حاضر از مجموعۀ کتاب های حوزه روان  سنجی و آمار دانشگاه آکسفورد است که به این موضوع پرداخته و بنا به احساس ضرورت توسط مترجمان انتخاب گردیده است. کتاب حاضر در 7 فصل شامل روایی و رواسازی در پژوهش و سنجش، شواهد مربوط به روایی درونیِ نتایج پژوهش، تهدیدهای بیرونی مربوط به روایی، روایی نتیجه‌گیریهای آماری، شواهد مرتبط با سازه برای روایی، تفسیر، کاربرد و پیامدهای نمرههای حاصل از سنجش و نظریه روایی و منابع مربوط به رواسازی توسط انتشارات رشد (ناشر تخصصی کتب روان شناسی و علوم تربیتی) به چاپ رسیده است.

شابک : 978-600-351-129-3
سال انتشار : 1398

تهران،ده ونک، میدان شیخ بهایی، درب شرقی دانشگاه الزهرا، جنب مرکز همایش های بین المللی دانشگاه الزهرا ،ساختمان کتابخانه مرکزی
    centrallibrary.management[at]alzahra.ac.ir