محاسبات عددی

سال چاپ1395

تعداد صفحات265
توضیحات کتاب
کتاب محاسبات عددی نوشته یداله اردوخانی، محسن شاهرضایی، مسعود حجاریان, توسط انتشارات سری شار به چاپ رسیده است.
موضوع کتاب: فنی و مهندسی, ریاضیات و آمار, انتخاب تقریبی از یک عدد معلوم, حل معادلات غیرخطی
بشر برای محاسبات از دستگاه اعداد در مبنای 10 استفاده می کند. بیشتر ماشین ها با استفاده از دستگاه اعداد دودویی محاسبات را انجام میدهند. لیکن چنین به نظر نمی رسد، زیرا شما با ماشین (ورودی و خروجی) در مبنای 10 ارتباط برقرار می کنید. این ارتباط به این معنی نیست که ماشین از مبنای 10 استفاده می کند. در حقیقت ماشین ورودی ها را به مبنای 2 (یا شاید 8 و یا 16) تبدیل می کنند، سپس محاسبات را در مبنای 2 انجام میدهد و بالاخره جواب را قبل از چاپ به مبنای 10 تبدیل می نماید. هدف از این فصل این است که ما باید دلیل محاسبه ظاهرا خدشه دار شده ماشینی را بفهمیم. هنگامی که ماشین کسر اعشاری 1/10 را به کسر دودویی تبدیل می کند، ملاحظه می نماییم که مقداری نادیده گرفته می شود. این فصل شامل بخشهای زیر می باشد:
مباحث کتاب محاسبات عددی
• دستگاه های اعداد
• انتخاب تقریبی از یک عدد معلوم
• خطا و تحلیل آن
• حل معادلات غیرخطی
• هدف اصلی این بخش بیان روش های عددی متعدد برای تقریب ریشه های یک می باشد که شامل بخشهای زیر می باشد:
• تعیین تعداد و محل ریشه های f(x)=0
• روش های محدود سازی مکان ریشه
• روش های تکراری
• روش های تکراری برای حل دستگاه های معادلات غیر خطی