۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر

نوزدهمین همایش ملی حسابداری ایران با موضوع " حسابداری، منابع اجتماعی‌ و گزارشگری پایدار "

ارسال شده در تاریخ 1400/09/21
نوزدهمین همایش ملی حسابداری ایران با موضوع

نوزدهمین همایش ملی حسابداری ایران با عنوان "حسابداری، منافع اجتماعی و گزارشگری پایداری" روزهای 16 و 17 آذر 1400 در دانشگاه الزهرا (س) به صورت حضوری و مجازی برگزار شد. در این همایش که با همت گروه حسابداری دانشگاه الزهرا (س) و با حضور اعضای هیئت‌علمی گروه‌های حسابداری کلیه دانشگاه‌های کشور، استادان و اعضای حرفه حسابداری و حسابرسی، مدیران ارشد بیمه مرکزی، بانک‌ها، سازمان حسابرسی، جامعه حسابداران و دانشجویان برگزار شد و بیش از هزار و چهارصد نفر نیز به صورت مجازی در ادوبی کانکت و آپارات در نشست‌های متعدد حضور داشتند، موضوعات روز حسابداری و حسابرسی و چالش های مهم مورد بحث و بررسی قرار گرفت. جمع‌بندی موضوعات مهم مطرح شده به شرح زیر است :

1- حسابداری به عنوان یک سامانه اطلاعاتی نظام‌مند و دارای کد اخلاق، باید در هر برنامه ارتقای شفافیت و سلامت اداری، بهره‌وری، کارایی و پاسخگویی مورد توجه قرار گیرد.

2- تقویت همه جانبه نظام مالی کشور یکی از بندهای ابلاغیه سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی است و حسابداری ستون فقرات نظام مالی محسوب می شود. تحقق بندهای سوم ، نهم، شانزدهم و نوزدهم ابلاغیه سیاست های اقتصاد مقاومتی بدون استفاده از ظرفیت های نظام حسابداری و حسابرسی کشور میسر نمی باشد.

3- حسابداری به عنوان یک نظام اطلاعاتی و حکمرانی، یکی از فناوری های لازم و ضروری اداره شرکت‌ها، سازمان‌ها ، دستگاه‌های اجرایی و دولت است و توجه به آن، می‌تواند به پیشگیری و کشف فساد، هشداردهی نسبت به ورشکستگی شرکت ها، پیشگیری از ناتوانی در پرداخت مؤسسات اعتباری و ورشکستگی های پر هزینه برای کشور، کاهش رشد مطالبات معوق بانکی، جلوگیری از انحراف در مصرف منابع بانکی، ممانعت از رانت جویی در نظام ارزی، نظام توزیع کالا و بازار و در کل اقتصاد، کمک نماید. هر برنامه اصطلاحات ساختاری نیازمند حضور دانشمندان حسابداری و افراد حرفه ای و مجرب حسابداری و حسابرسی می باشد.

4- تغییر شرایط اقلیمی، افزایش نابرابری ها و فقر، افزایش ریسک‌های زیست محیطی، راهبری و اجتماعی ایجاب می‌کند که حسابداران حوزه‌های گزارشگری را بسط دهند. اولین اقدام، الزام به گزارشگری پایداری در شرکت های پذیرفته شده در بورس، بانک ها و بیمه ها می باشد و ضرورت دارد چارچوب مناسب گزارشگری پایداری از طریق مراجع نظارت بازارهای مالی با همکاری دانشگاه ها، سازمان حسابرسی و جامعه حسابداران رسمی تدوین و ترویج شود.

5- تغییرات سریع محیطی، افزایش نااطمینان ها، رشد بی سابقه تعداد سهامداران شرکت های سهامی عام، تحریم‌ها و پیچیدگی معاملات ایجاب می‌کند، شرکت‌ها و سازمان‌ها در سامانه‌های حسابداری و فناوری اطلاعات و نرم افزارهای یکپارچه و پیشرفته سرمایه گذاری مناسبی انجام دهند. بسیاری از شرکت‌های پذیرفته شده در بازار سرمایه ایران حداقل های لازم را ندارند که انعکاس آن در بندهای شرط گزارش های حسابرسی مشهود است. البته باید فاصله گزارشهای حسابرسی با استانداردهای بین المللی کمتر شود و لازم است در این زمینه برنامه ریزی و اقدامات لازم صورت گیرد. یک ابزار مناسب برای این کار استفاده از مدل های بلوغ است که دانشگاه‌ها نسبت به تدوین چارچوب های آن اقدام کرده‌اند و ضرورت دارد مراجع نظارتی بازارهای مالی استفاده از آن و اعطای جایزه مدل بلوغ را ترویج کنند.

6- با توجه به توسعه تحصیلات تکمیلی و ظرفیت دانشگاه‌ها، بر توسعه پژوهش‌های تقاضامحور تأکید شد. ضرورت دارد مراجع نظارتی بازارهای مالی و شرکت‌های تحت نظارت آن‌ها و حرفه حسابداری و حسابرسی با کمک دانشگاه‌ها اولویت‌های پژوهشی خود را مشخص و در قالب برنامه‌های بلندمدت امکان جذب دانشجویان دکتری و پژوهشگران پسادکتری را مهیا نمایند. دانشگاه‌ها نیز بستر لازم را برای همکاری فراهم و مدل‌های همکاری و شایستگی‌های محوری دانشجویان و استادان را توسعه دهند.

7- به‌ روزرسانی برنامه‌ها و منابع درسی و بازآموزی استادان حسابداری، استفاده از روش‌های نوین و پروژه محور تدریس و توجه به فناوری‌های جدید در آموزش مورد تأکید قرار گرفت. آزادی عمل دانشگاه‌ها برای تدوین برنامه‌های درسی به تناسب نیازهای منطقه‌ای و تقاضای سازمان‌ها می‌تواند به افزایش اشتغال دانشجویان کمک کند. البته کارکرد اصلی دانشگاه به عنوان یک مرکز تفکر، تولید اندیشه و توسعه علم در اولویت است.

8- با توجه به اعلام آمادگی دانشگاه خاتم، با برگزاری بیستمین همایش ملی حسابداری ایران با عنوان "حسابداری و فناوری‌های نوظهور" در سال 1401 در آن دانشگاه موافقت شد. همچنین دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز آمادگی خود را برای برگزاری بیست و یکمین همایش ملی حسابداری ایران در سال 1402 با عنوان "حسابداری و حسابرسی و واقعیت‌های اقتصادی: چالش‌ها و راهکارها" اعلام نمودند که تصمیم گیری نهایی منوط به اخذ مجوزهای لازم از دانشگاه متبوع و طرح در همایش بعدی شد.

در پایان از انسجام و وحدت جامعه حسابداری و حضور گسترده آن‌ها در رویدادهای مهم حسابداری قدردانی و تشکر شد. حفظ و تقویت این وحدت و گفتگوهای بین حرفه و دانشگاه مورد تأکید قرار گرفت. همچنین از دانشگاه الزهرا (س) و اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان آن که هم‌اندیشی دانشجویان دکتری و نوزدهمین همایش را به نحو شایسته‌ای برگزار کردند، قدردانی و تشکر شد.

ارسال کننده:حاج موسی
tempShow
 تهران،خيابان شيخ بهايي شمالي،درب شرقي دانشگاه الزهرا، ساختمان مصلي نژاد، دانشكده علوم اجتماعي و اقتصادي   كدپستي : 1993893973
تلفن : 982188058491+ فاكس : 982188047862+