اعضاء هیئت علمی
کارکنان
دانشجویان
دانش آموختگان
بنیاد حامیان
ارتباط با ما
RSS
فهرست وبگاه های دانشگاه
العربیه
English
دوباره تلاش کنید
!!!b15!!!
!!!b15!!!
درباره دانشگاه
obj_templateuni_block156
معاونت ها
معاونت آموزشي و تحصيلات تكميلي
معاونت پژوهشي و فناوري
معاونت فرهنگي و اجتماعي
معاونت دانشجويي
معاونت اداري و مالي
دانشکده ها و پژوهشکده ها
obj_templateuni_block258
مراکز و نهادها
obj_templateuni_block261
فهرست اعضاء
اعضای هیات علمی
امور بين الملل
مديريت همكاري هاي علمي و بين الملل
پذیرش دانشجویان بین المللی
Admission
چند رسانه ای
اینفوگرافی
تلویزیون اینترنتی
موشن گرافی
عکس
پادکست
آموزش مجازی
مرکز آموزش های آزاد و مجازی
ثبت نام mba و آموزش های آزاد
ورود به سامانه lms
دانشگاه الزهرا
›
با همکاری دانشگاه الزهرا؛ نخستین رویداد بین المللی پوشاک سنتی جهان اسلام برگزار شد
با همکاری دانشگاه الزهرا؛ نخستین رویداد بین المللی پوشاک سنتی جهان اسلام برگزار شد
ارسال شده در تاریخ
1401/02/14
ساعت
20:50
نشست های علمی روز اول "نخستین رویداد بین المللی پوشاک سنتی جهان اسلام" با همکاری پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا (س) در اردیبهشتماه 1401 برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه الزهرا (س)، کارگروه تخصصی مد و لباس ایران با همکاری دانشگاه الزهرا (س) و سایر مراکز علمی پژوهشی نخستین رویداد تخصصی بینالمللی پوشاک سنتی جهان اسلام را از تاریخ 8 الی 13 اردیبهشت ماه 1401 در مجموعه فرهنگی و هنری هفتا در برج میلاد برگزار کرد.
در نمایشگاه برگزار شده این رویداد بین المللی در برج میلاد مجموعه لباسهای سنتی ایرانی و کشورهای اسلامی به همراه تعدادی کارگاه آموزشی و تصویرسازیهای زنده دستی و دیجیتال از سوی اغلب دانشجویان دانشکده هنر ارائه شد.
همچنین، مجموعه نشستهای علمی با حضور اساتید برتر دانشگاههای ایران و برخی کشورهای جهان اسلام مانند مالزی، عراق، آذربایجان، ترکمنستان و سوریه و ارائه پنل های تخصصی در تاریخهای 10 و 11 اردیبهشتماه 1401 با همکاری پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا در سالن دکتر طوبی کرمانی برگزار شد.
دبیر علمی نشست های روز اول این رویداد، دکتر مریم مونسی سرخه، عضو هیات علمی گروه طراحی پارچه و لباس و دبیر اجرایی آن خانم ربابه غزالی عضو هیات علمی گروه طراحی پارچه و لباس بودند. سخنرانان همگی از اعضای برجسته هیات علمی دانشگاهها و پژوهشکدهها، سفرای کشورهای مسلمان، دبیران انجمنهای مرتبط با مد و لباس، و نیز مراکز بزرگ علمی و مؤلفان کتب و مقالات و صاحبنظران در حوزههای فرهنگی، اقتصادی و علمی بودند. محورهای کلی سخنرانیها در رابطه با فرهنگ، دین و جایگاه پوشش سنتی کشورهای مسلمان تعریف شد. در این راستا، مباحثی در رابطه با دیپلماسی مد، واکاویهای فرهنگی در کشورهای مسلمان، بررسی آرایههای تزئینی در پوشش سنتی، لباسهای تاریخی معنادار در ادوار تاریخی، جایگاه حجاب درا قوام و مباحث انسانشناسی و زیباییشناسی بومی در لباسآرایی، سهم لباس در هزینههای خانوار از منظر اقتصادی و غیره ارائه شد.
برای پوششدهیِ گسترده این نشستها و امکان برقراری ارتباط با سایر شهرها و کشورها، همزمان به صورت حضوری و مجازی از طریق لینک پژوهشکده زنان و نیز صفحه آپارات دانشگاه الزهرا(س) همچنین پخش زنده در صفحه اینستاگرامی کارگروه مد و لباس اسلامی کشور پخش گردید.
در روز نخست این رویداد 9 سخنرانی با دبیری دکتر مریم مونسی سرخه عضو هیات علمی گروه طراحی پارچه و لباس دانشکده هنر، دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد.
شرح کوتاهی از سخنرانیها در روز اول به قرار زیر است:
- دکتر مهربانیفر، عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه علوم اسلامی رضوی، در سخنرانی با عنوان "دیپلماسی مد"، به لباس به عنوان نحوه ارتباط بشری اشاره کرد و تاثیرگذاری در سبک زندگی، افکار عمومی جامعه و مخابره پیامهای دیپلماتیک در سراسر جهان را به لباس نسبت داد. وی، سهگانه دیپلماسی مد را در ابعاد فرهنگی، اقتصادی و سیاسی برشمرد. فرصتهایی برای شکلگیری زمینههای خارجی و جذب سرمایهگذاری از طریق فعالیتهای اقتصادی و برخی دلالتهای فرهنگی از طریق مد را عنوان نمود.
- دکتر البهادلی، استاد تمام تاریخ و فرهنگی اسلامی دانشگاه بصره، در مقالهای با عنوان "لباس طبقات خواص در صدر اسلام" اشاراتی به لباس از زمان صدر اسلام در پوشش بزرگان دینی و علما داشت و معانی نمادین لباس از گذشته تا زمان اموی را برشمرد. این سخنرانی توسط خانم دکتر مشکینفام، عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا (س) و رییس پژوهشکده زنان به فارسی ترجمه شد.
- خانم ربابه غزالی، عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا(س)، در سخنرانی خود با عنوان حجاب در پوشاک سنتی اقوام ایرانی، به لباس به عنوان مقولهای فرهنگی اشاره داشت و آن را سبب تمایزات فرهنگی دانسته و تشابهاتی از آن ها را با فرهنگ ایرانی و اسلامی برشمرد.
- دکتر دهشیری، سفیر ایران در سنگال، به "واکاوی فرهنگی مدل پوشاک مردم کشور مسلمان سنگال" پرداخت و لباسهای سنتی سنگال را نماد تاریخ و معیارهای اجتماعی مردم این کشور برشمرد.
- دکتر نازلینا شاری، استاد دانشگاه مالزی، به "جذابیت پوشاک سنتی مالزی از دیدگاه اسلام" پرداخت و لباس سنتی مالزی را به عنوان هویت فرهنگی این کشور دانست. این سخنرانی توسط خانم مهشید مسیبی دانشآموخته گروه طراحی لباس دانشگاه الزهرا(س) به فارسی ترجمه شد.
- دکتر ضیائی، رایزن سابق فرهنگی ایران در مالزی و استاد دانشگاه مالزی، به بررسی "پوشاک مردم مالزی و اندونزی" پرداخت. وی دولت، خانواده، کتب درسی و رسانههای جمعی و روحانیت را از جمله عوامل تاثیرگذار بر حجاب در مالزی برشمرد.
- دکتر طاهری، مشاور معاون مجلس، حقوقی و امور استانهای سازمان برنامه و بودجه کشور، در ارائه خود با عنوان "سهم پوشاک در هزینه خانوارهای شهری و روستایی ایران در سالهای 1390-1398"، علاوه بر مباحث فرهنگی، بعد اقتصادی را نیز در توسعه کشور بسیار مهم دانست. وی طبق اعداد و جداول ارائه شده از میزان هزینهکرد اقلام متعدد از جمله پوشاک در خانوارهای شهری و روستایی طی سالهای مختلف، بیان نمود که بررسی سهم پوشاک میتواند در برنامهریزیهای کلان مورد بررسی قرار گیرد و پیشنهاداتی در زمینه ارتقای صنعت پوشاک در کشور ارائه کرد.
- دکتر مافیتبار، عضو هیات علمی دانشگاه هنر، در ارائه خود با عنوان "پوشش اجتماع زن ایرانی: بازماندهای از چهارده قرن"، لباس اجتماع زنان را طی ادوار تاریخی از لحاظ شکلی و دلایل تغییر آن بررسی کرد و تاریخ لباس را از این منظر مهم دانست که میتواند پیشبینیهایی در مسیر آتی داشته باشد.
- خانم سماعی، دبیر کارگروه هنر ایرانی اسلامی انجمن آرایههای تزئینی مد و لباس کشور، با عنوان "شناخت و کاربرد نقوش و آرایههای سنتی و تاثیر آن بر پوشش ایرانی" سخنرانی کرد. وی نقوش را از منظر ایجاد مفهوم در لباسها مهم دانست و آن را به عنوان زمینههای موثر چالشی برای تحقیقات مفصل آتی معرفی کرد.
لینک خبر
ارسال کننده:
تعداد بازدید:
194
تصاویر مرتبط:
برچسب ها
فیلم مرتبط
فیلم مرتبط
فیلم مرتبط
صوت
مشاهده نظرات
(
تعداد نظرات
0
)
نظرات کاربران
ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن:
توضیحات
کد امنیت
تاریخچه
رشته های تحصیلی
نقشه فضای داخلی دانشگاه
ریاست دانشگاه
افتخارات
نقشه وب سایت
روسای پیشین
شهدای دانشگاه
تور مجازی
هیات امناء
خبرنامه دانشگاه
مجموعه تصاویر
نمودار سازمانی
سرود دانشگاه
انتقادات و پیشنهادات
گزیده فعالیت ها
شماره های تماس
فیلم دانشگاه
برنامه راهبردی و عملیاتی
سالنامه آماری1398
پرسش های متداول
چشم انداز و ماموریت
انتصابات
الزهرا در رسانه های خبری
سند اخلاقی دانشگاه
بروشور معرفی دانشگاه
امکانات دانشگاه و جاذبه های اطراف
بانک اطلاعات اعضای هیات علمی
آدرس :
تهران، خیابان ده ونک، دانشگاه الزهرا ( س )
تلفن :
982188044040+
کدپستی :
1993893973
نمابر :
982188035187+
ارسال نظرات و پیشنهادات :
pr@alzahra.ac.ir
دانشکده ادبیات
دانشکده الهیات
دانشکده علوم ورزشی
دانشکده علوم اجتماعی و اقتصادی
دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی
دانشکده علوم ریاضی
دانشکده علوم زیستی
دانشکده فنی و مهندسی
دانشکده فیزیک و شیمی
دانشکده هنر
شعبه ارومیه
پژوهشکده زنان
پژوهشکده مطالعات اقتصادی
دفتر ریاست و روابط عمومی
مدیریت برنامه،بودجه،تحول سازمانی
مدیریت امور حقوقی،قراردادها و رسیدگی به شکایات
مدیریت همکاری های علمی و بین المللی
مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات
مرکز ارزیابی و پایش عملکرد
مجتمع فناوری دانشگاه الزهرا
مرکز بین المللی آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان
توسعه اشتغال و مهارت آموزی
بنیاد حامیان
مرکز پوشکین
شورای صنفی کارکنان
دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری
مدیریت امور اداری و پشتیبانی
دبیرخانه هیات اجرایی جذب
ستاد شاهد و ایثارگر
صندوق رفاه اعضای هیات علمی
انجمن دانش آموختگان
بسیج اساتید
بسیج کارکنان
مدیریت سبز
دختران ایران زمین
کلینیک مشاوره و روانشناسی
حوزه علوم اسلامی
دبیرخانه مجمع گفتگوهای فرهنگی زنان ایران و جهان عرب
موزه و آرشیو