حضور دانشگاه الزهرا در رتبه بندی U-Multirank 2021

ارسال شده در تاریخ 1400/06/31
حضور دانشگاه الزهرا در رتبه بندی U-Multirank 2021

رتبه بندی یومالتی رنک، رتبه بندی بین‌المللی چندوجهی موسسات آموزش عالی می‌باشد. هدف از این رتبه‌بندی ارائه رتبه بندی عملکرد محور و ابزار اطلاع رسانی به ذی نفعان مختلف موسسات می‌باشد. ابعاد مورد بررسی در این رتبه‌بندی شامل موارد زیر می‌باشد:
1. آموزش و یادگیری
2. پژوهش
3. تبادل دانش
4. رویکرد بین المللی (بین المللی سازی)
5. تعاملات منطقه ای
این نظام رتبه بندی، دارای قابلیت مقایسه دانشگاه ها می باشد و امکان مقایسه دانشگاه ها در شاخص‌های مشابه با یکدیگر را میسر می‌کند. در واقع هدف از این پروژه، توسعه یک نظام رتبه بندی با درنظر گرفتن همه ابعاد و طبیعت ناهمگون دانشگاه های جهان است.
در اعلام نتایج این رتبه بندی عملکرد دانشگاه ها در شاخص های مختلف به صورت کیفی (A-E) ارائه می‌گردد. نحوه شرکت در این رتبه بندی از طریق درخواست دانشگاه‌ها انجام می گردد. برخی اطلاعات حوزه پژوهش از طریق پایگاه WOS (مقالات و استنادات) و پایگاه PATSTAT (ثبت اختراعات) و سایر حوزه ها از طریق اطلاعات وارد شده در پرسشنامه الکترونیکی توسط دانشگاه، گردآوری می‌گردد.
در این نظام رتبه بندی دانشگاه‌ها دارای رتبه مشخص شده ای نبوده و بر اساس حروف الفبا نمایه می شوند.در جدیدترین نتایج منتشر شده، 1781 دانشگاه از 96 کشور جهان در این رتبه بندی مورد بررسی قرار گرفته شده اند.
همچنین 25 دانشگاه از ایران در این رتبه بندی حضور دارند. دانشگاه های ایرانی حاضر در این رتبه بندی به شرح زیر می باشد:
الزهرا، بوعلی سینا، فردوسی مشهد، گیلان، علوم پزشکی ایران، علم و صنعت ایران، علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، آزاد اسلامی نجف آباد، آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، کردستان، علوم پزشکی مشهد، پیام نور، سمنان، شهید باهنر کرمان، شهید بهشتی، شیراز، علوم پزشکی تبریز، تبریز، تربیت مدرس، علوم پزشکی تهران، تهران، صنعتی خواجه نصیر طوسی، ارومیه، یزد.