اختراع ظروف یکبار مصرف جلبکی (زیست تخریب پذیر) توسط دانشجوی دانشگاه الزهرا (س)

ارسال شده در تاریخ 1400/06/22
اختراع ظروف یکبار مصرف جلبکی (زیست تخریب پذیر) توسط دانشجوی دانشگاه الزهرا (س)

ملیکا ابراهیمی سرخ آبادی، دبیر انجمن علمی دانشجویی محیط زیست دانشگاه الزهرا (س) با اختراع ماده‌ای زیست تخریب پذیر از جلبک Cladophora Glomerta ، توانست جایگزینی برای پلاستیک در صنعت ظروف یکبار مصرف تولید کند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه الزهرا (س)، این زیست شناس الزهرایی با سه سال تحقیق و پژوهش توانست با الگوبرداری از دیواره سلولی گیاهی، محصولی را به ثبت رساند که بتواند جایگزین مناسبی برای پلاستیک در صنعت ظروف یکبار مصرف باشد.
زیست تخریب پذیری، مقاومت حرارتی بالا و استحکام مطلوب از ویژگی های بارز این محصول است. این اختراع که با استفاده از جلبک سبز رشته ای کلادوفورا گلومرتا و ترکیبات گیاهی دیگر ساخته شده است، می‌تواند ظرف مدت 75 روز در خاک تخریب شود.
از جمله خواص فیزیکی و مکانیکی آن میتوان به نتایج آزمون‌های زیر اشاره کرد : (آزمایشات در پژوهشگاه علمی کابردی رازی انجام شده است)
*آزمون سختی (Hardness Shore D) : ASTM D2240-15
این خمیر دارای میزان سختی میانگین 53 می‌باشد که مقاومتی بالاتر از چرخ های لاستیکی (40) و کمتر از 75 (کلاه ایمنی) دارد.
*آزمون آنالیز حرارتی : ASTM D3418-12
این ماده در دمای 280 درجه سلسیوس تخریب میشود (ذوب نمیشود و آتش نمیگیرد)
*آزمون مقاومت به ضربه: (Falling) دستورالعمل متخصص
در این آزمایش به خمیر ‌زیست‌تخریب‌پذیر قالب گیری شده به میانگین 1 میلی‌متر وزنه 300 گر‌می ‌(با 3 رنج کمتر طبق صلاح دید مختصص) و قطر تقریبی فرو رونده 16 میلی‌متر از ارتفاع30 سانتی‌متری مورد آزمایش قرار گرفت و هیچ‌گونه تغییر حالت‌، تخریب و شکستگی مشاهده نشد.
*آزمون دانسیته : ASTM D792-13 Method A
این خمیر با وجود مقاومت بالا و نتایج مطلوب این ازمایشات‌، دارای چگالی میانگین 0.958 گرم بر سانتی‌متر مربع بوده (تقریبا کمتر از چگالی آب)
اظهارنامه این اختراع در تاریخ 20 فروردین ماه 1400به اداره اختراع ارائه و با تایید مرجع داوری (پارک علم و فناوری پردیس) در تاریخ10 شهریور 1400 موفق به دریافت شماره ثبتی 105116 از سازمان ثبت اسناد و املاک کل کشور شد.