۱۴۰۳ شنبه ۱۰ شهريور

وبینار ضرورت بازنگری برنامه درسی

ارسال شده در تاریخ 1402/10/12
وبینار ضرورت بازنگری برنامه درسی

در این وبینار ابتدا جناب آقای دکتر رنجبر در خصوص اهمیت بازنگری برنامه درسی صحبت کردند و اشاره کردند در حال حاضر سیاست گذاری ها به گونه ای طراحی شده که برنامه های درسی بصورت غیر متمرکز باشد. ایشان اظهار داشتند در طول زمان پیش آمده که نگاهها به طراحی برنامه درسی آموزشی بوده و گاهی کاملا پژوهشی و در حال حاضر به سمت دانشگاه محورشدن سوق داده شده. به طور مثال در برنامه درسی متمرکز خلاهایی دیده میشده که باید درزیست بوم های مختلف، برنامه های درسی متفاوت دیده شود و دراین خصوص علاوه بر متخصصین هر حوزه ضروری است از متخصصین حوزه برنامه درسی نیز استفاده شود پس باید قبل از تدوین هر برنامه درسی، چارچوبی کاربردی تدوین شود برای اینکار باید به دانشگاهها تفویض اختیار کرد و به تبع به آنهاامکانات داد.
در ادامه بحث، خانم دکتر حسینی عضو هیات علمی موسسه پژوهش سخنان خود را ایراد فرمودند، آنچه ایشان ارائه نمودند نتایج یک طرح پژوهشی تقاضا محور برای وزارت علوم بود و در نهایت به آیین نامه ای که تصویب شده را اشاره نمودند. خانم دکتر حسینی به سیر تدوین و بارنگری برنامه درسی را از سلب اختیار تا تفویض اختیار توضیح دادند، همچنین تاکید نمودند با توجه به نیمه عمر دانش که 5 سال می باشد و ما نباید ازین رویه عقب بمانیم و لازمه آن اینست که دانشگاه می بایست اختیار در خصوص تدوین و بازنگری برنامه درسی را داشته باشد. ایشان به سه گام اساسی در این پژوهش اشاره کردند نیاز سنجی قبل از بازنگری یا تدوین حین بازنگری یا تدوین و گام سوم بعد از بازنگری یا تدوین .
پس از سخنان ایشان پرسش و پاسخ با اعضای هیات علمی صورت پذیرفت و به برخی سوالات ایشان پاسخ داده شد.

برنامه ریزی درسی
     تهران،خیابان ونک،ده ونک ، دانشگاه الزهرا(س)،معاونت آموزشی دانشگاه الزهرا کدپستی : 1993893973
    تلفن : 982188044040+ فاکس : 982188067895+
     Amouzesh[at]alzahra.ac.ir