۱۴۰۳ يکشنبه ۲۵ شهريور

تعاریف و اصلاحات

پایش: منظور از پایش، بررسی میزان پیشرفت فعالیت‌ها و اقدامات برنامه در یک دوره زمانی مشخص می‌باشد. 
ارزیابی: منظور از ارزیابی، تعیین میزان تحقق اهداف کلان و استراتژیک برنامه عملیاتی بر اساس شاخص‌های کلیدی عملکرد می‌باشد.
نظارت: به منظور تعیین میزان انطباق فعالیت‌ها با اهداف از پیش تعیین شده (برنامه راهبردی) می‌باشد.
تحلیل: منظور از تحلیل تعیین نقاط قوت و ارائه راهکارهای بهبود می‌باشد.
هدف کلان: هدف، نتیجه عملیات و اقدامات است و منظور از کلان، هدف استراتژیک در راستای چشم انداز می‌باشد که معادل انگلیسی آن Goal نامیده می شود. 
هدف استراتژیک: هدف کلان می‌تواند از طریق تحقق یک یا چند هدف خردتر صورت پذیرد که بعضاً به صورت کمّی تعریف میشود. هدف استراتژیک تجزیه هدف کلان به عناصر کوچکتر و یا فعالیت‌های متفاوت می باشد. 
شاخص (سنجه): این واژه بر نحوه سنجش اهداف استراتژیک دلالت دارد که معادل آن در زبان انگلیسی Measure نامیده می‌شود. به‌منظور سازگاری و انسجام برنامه ریزی عملیاتی با جهت گیری های آتی (به ویژه چشم انداز) از شاخص‌های کلیدی عملکرد KPI استفاده می‌شود که بیانگر افزایش کارآیی یا اثربخشی از منظر مدیریت ارشد سازمان است. این شاخص‌ها، معیارهای موفقیت جاری و آتی سازمان بوده و برآیند ترکیبی از ابعاد فعالیت‏های مختلف سازمان می باشد. 
کنفرانس: کنفرانس یعنی مجلسی که تشکیل می شود برای آنکه کسی مطالب علمی را برای دیگران بیان کند . معنی دیگر آن اجتماع و انجمنی از عده معدودی برای بحث در مسایل سیاسی،‌اجتماعی و فنی می باشد.کنفرانس کوچکتر از کنگره است. ضمناً به اجتماع گروهی از متخصصان فن برای شور و بحث در باب مسائل فنی و یا اجتماع جمعی از سیاستمداران ، روسای دولتها ،‌وزیران به منظور حل یک مسائله سیاسی داخلی و بین المللی کنفرانس نیز اطلاق می شود .
سمینار: دسته ای از دانشجویان که تحت نظر یک استاد ، در رشته ای خاص به تحقیق و تتبع بپردازند و سخنرانی هائی در آن رشته ترتیب دهند، ‌همچنین به دوره‌ای از تحصیلات، ‌که توسط چنین دانشجویانی تثبیت شود سمینار گفته می‌شود. معنی دیگر سمینار،‌ اتاقی است که دانشجویان در آن گرد هم آیند و به تشریح موضوعی  بپردازند. در کشورمان واژه "همایش" جایگزین سمینار شده است. اما دیده می شود بسیاری از مجامع با اهداف متفاوت از معنی ، با عنوان "همایش " برگزار می گردند.
نکته: یک سمینار برای بحث در مورد یک موضوع خاص سازماندهی شده است. آنها معمولا طبیعت آموزشی هستند و انتظار می رود که شرکت کنندگان در پایان سمینار دانش و مهارت های جدید کسب کنند.
بزرگداشت: بزرگ داشتن ، تعظیم کردن ،‌تکریم کردن یاد و خاطره شخصیتی که در عرصه های علمی ،‌فرهنگی ، هنری و ... شاخص بوده است و اینک در میان ما نیست . در مراسم بزرگداشت ،‌چندین سخنران درباره آراء و نظرات و آرمانهای نیک آن شخصیت سخنرانی می نمایند .             
کنگره: کلمه کنگره فرانسوی است که وارد فارسی شده در تلفظ باید گافِ وسط آن ساکن باشد. یعنی اجتماع و انجمنی از آگاهان ،‌صاحبنظران و دانشمندان برای بحث و گفتگو پیرامون مسایل سیاسی، ‌علمی ،‌هنری و نظایر آن. همچنین به مجمعی که از سران دُوَل ، نمایندگان کشورها یا دانشمندان تشکیل می شود تا در باب مسایل سیاسی، ‌اقتصادی و علمی بحث کنند، کنگره گفته می شود.
نکته: در فرهنگستان زبان فارسی، واژه همایش را از ترجمه مستقیم واژه کنگره (congress) برداشت شده است.
سمپوزیوم: مجمعی که هدفش مباحث فلسفی و علمی باشد و یا مجمعی که در آن اشخاص مختلف راجع به موضوعی واحد ،‌مقالاتی ارائه نموده و یا سخنرانی هائئ ایراد نمایند . مانند سمپوزیوم نفت یا سمپوزیوم حکمت و فلسفه و نظایر آن . عنصر اصلی در سمپوزیوم ،‌موضوع واحد آنست .
جشنواره: جشنواره یا فستیوال به روز یا دوره‌ای از جشن‌ها یا آیین‌ها، یا به تعدادی از رویدادهای فرهنگی (مانند نمایش و بررسی فیلم‌ها) که در یک مکان خاص رخ می‌دهد گفته می‌شود. جشنواره از دل جشن بیرون آمده‌است و ریشه‌های آن به دوران باستان بازمی‌گردد و بیشتر جنبه مذهبی داشته‌است و به مرور زمان جنبه‌های دیگری نیز یافته‌است و امروزه در بیشتر جشنواره‌ها جنبه‌های هنری و فرهنگی چشمگیر است
کنفرانس و همایش بین المللی: منظور از کارگاه و کنفرانس بین المللی، کارگاه یا کنفرانسی است که توسط دانشگاه سازماندهی شده باشد و حداقل 5 شرکت کننده از دانشگاههای خارجی در آن شرکت داشته باشند.
ورکشاب: کلمه ورکشاپ به معنای یک برنامه آموزشی معمولاً فشرده‌است که با حضور گروه کوچکی از افراد تشکیل می‌شود و متمرکز بر آموزش تکنیک‌ها، اصول و مهارت‌های در یک زمینه تخصصی است.
کارگاه آموزشی: یک دوره آموزشی کوتاه مدت درباره موضوعی خاص است.
دوره مشترک خارجی: دوره هایی است که به منظور ارتقای سطح علمی کشور در سطح ملی،منطقه‌ای و بین‌المللی ، ایجاد ارتباط فعال و هماهنگ بین دانشگاههای داخل و خارج از کشور و دستیابی به جایگاه اول علمی و فناوری با رعایت ضوابط و مقررات دستورالعمل مربوطه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با مجوز  وزارت مذکور با دانشگاههای معتبر خارجی برگزار می‌شود.
پروژه‌ بهبود: برنامه، طرح و پروژه‌ای که حداقل به یکی از اهداف افزایش کیفیت محصول/خدمات، کاهش هزینه و افزایش رضایت مشتری دست یابد.

تاریخ به روز رسانی:
1399/09/25
تعداد بازدید:
2001
دانشگاه الزهرا
تهران،خیابان ده ونک،دانشگاه الزهرا،ساختمان شهیده قزوینی،طبقه اول، مرکز ارزیابی و پایش عملکرد
arzyabi[at]alzahra.ac.ir
کدپستی : 1993893973 تلفن : 88046906-021
داخلی :
:2941 - 2942 - 2943 - 2008
تمامي حقوق سايت براي دانشگاه الزهرا ( س ) محفوظ است.