نخستین نشست علمی گروه نقاشی

ارسال شده در تاریخ 1403/02/26
نخستین نشست علمی گروه نقاشی

نخستین نشست علمی گروه نقاشی از سلسله‌نشست‌های تخصصی آشنایی با مبانی نقاشی در ایران، ساعت 10 صبح روز یکشنبه، نهم اردیبهشت‌ماه 1403 در سالن دکتر کاتب دانشکده هنر دانشگاه الزهرا(س) با حضور جمع کثیری از دانشجویان رشته‌های نگارگری و نقاشی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد برگزار شد.
در این نشست که با همکاری اعضای انجمن علمی دانشجویی کتابت و نگارگری و نقاشی برپا گردید، تمامی اعضای هیئت علمی گروه نقاشی، حدود ده دقیقه سخنرانی کردند. در آغاز جلسه دکتر کشمیری، پس از عرض خیرمقدم به اساتید همکار و دانشجویان، شرح مختصری از اهداف نشست و چشم‌انداز آن ارائه کرد. سپس سخنرانان هریک به تبیین مبانی آغازین مباحث خود پرداختند و مسیر بحث‌های آتی را روشن ساختند. اسامی و عناوین سخنرانی‌ها به شرح زیر بود:
ـ سخنران نخست: سرکار خانم دکتر پریسا شاد قزوینی با موضوع رنگ در نقاشی ایرانی؛
ـ سخنران دوم: سرکار خانم دکتر الهه پنجه‌باشی با موضوع معناشناسی سردرهای کاشیکاری قاجار با نگاهی به شهر شیراز؛
ـ سخنران سوم: جناب آقای دکتر منصور حسامی با موضوع مبانی نقاشی ایرانی، برگرفته از نقش سفال‌های پیش از تاریخ؛
ـ سخنران چهارم: سرکار خانم دکتر مینا محمدی‌وکیل با موضوع تحلیل نگارگری با رویکرد معناشناسی در ادبیات؛
ـ سخنران پنجم: سرکار خانم شهرزاد صالحی‌پور با موضوع آشنایی با مکتب تهران؛
ـ سخنران ششم: سرکار خانم دکتر ناهید جعفری دهکردی با موضوع ارزش و اعتبار منابع هنری در مطالعه تاریخ اجتماعی برپایۀ دیوارنگاری قاجار؛
ـ سخنران هفتم: سرکار خانم دکتر مریم کشمیری با موضوع ترکیب‌بندی‌های ساختمانی در نقاشی ایرانی.
در پایان جلسه نیز دقایقی به پرسش و پاسخ اختصاص یافت. گفتنی است نخستین نشست علمی گروه نقاشی از طریق کانال تلگرامی انجمن علمی دانشجویی کتابت و نگارگری به صورت زنده (لایو) پخش گردید. قرار است تا پیش از پایان ترم تحصیلی (نیمۀ دوم سال تحصیلی 1402ـ1403)، دومین نشست علمی گروه نقاشی نیز برگزار گردد.

تهران،خیابان شیخ بهایی -میدان شیخ بهایی-دانشگاه الزهرا -دانشکده هنر کدپستی : 1993893973
    تلفن : 85692525-88035801 فاکس : 88035801
     art[at]alzahra.ac.ir