دانشگاه الزهرا، دانشکده الهیات

گروه تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی دانشگاه الزهراء برگزار کرد

«بازدید از بنیاد دایره المعارف اسلامی»

به همت گروه تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی برنامه ای با عنوان «بازدید از بنیاد دایره المعارف اسلامی» در 8 خرداد 1403 در ساعت 10 تا 12 برگزار شد. در این بازدید دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و کارشناسی به همراه یکی از اعضای گروه تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی، خانم دکتر فضلی حضور داشتند. این بازدید ضمن درس روش تحقیق و نیز درس مغرب و اندلس و با هدف آشنایی با مجموعه بنیاد دایره المعارف اسلامی، گروههای علمی مختلف آن و فعالیت‌های صورت گرفته در این مجموعه به ویژه گروه مطالعات غرب جهان اسلام برگزار شد. در ابتدای این برنامه، دانشجویان مورد استقبال اساتید و اعضای علمی بنیاد دایره المعارف اسلامی قرار گرفتند. سپس نشستی با حضور اعضای علمی گروه مطالعات غرب جهان اسلام؛ خانم دکتر خان‌احمدی، خانم دکتر امینی و خانم دکتر باقری در یکی از اتاق جلسات بنیاد برگزار شد. خانم دکتر خان‌احمدی، مدیرگروه مطالعات غرب جهان اسلام درباره بنیاد دایره المعارف اسلامی و تاریخچه آن، همچنین روند نوشتن مدخل‌های دانشنامه جهان اسلام برای دانشجویان توضیحاتی را ارائه کردند. سپس خانم دکتر امینی، از دیگر اعضای این گروه درباره اهداف این مرکز علمی و تفاوت‌های دانشنامه جهان اسلام با دیگر دانشنامه‌ها مطالبی را بیان کردند. در پایان این بخش از برنامه، دانشجویان سوالات خود را درباره مدخل نویسی و زمینه های پژوهشی در این مرکز بیان کردند.

بخش دوم این برنامه به بازدید دانشجویان از کتابخانه غنی این مجموعه علمی اختصاص داشت. در این بخش آقای دکتر سیدعرب مدیر کتابخانه و مرکز اطلاع رسانی بنیاد دایره المعارف اسلامی طبقات مختلف کتابخانه از جمله تالار شیخ طوسی، تالار آقا بزرگ تهرانی و تالار ابن سینا را به دانشجویان معرفی کردند. در ادامه از بخش نشریات ادواری که یکی از غنی‌ترین آرشیوهای مجلات در بین کتابخانه‌های تخصصی و پژوهشی ایران به شمار می‌رود، بازید به عمل آمد. همچنین بخشی از کتابخانه بنیاد به کتابخانه‌های اهدایی به این مرکز اختصاص داشت که حاضران از این مجموعه هم دیدن کردند.

آدرس: تهران، بزرگراه شهید حقانی، روبروی درب شرقی کتابخانه ملی.

تاریخ:
1403/03/06
تعداد بازدید:
منبع:

گروه تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی
 تهران،خیابان ده ونک،دانشگاه الزهرا،ساختمان خوارزمی، طبقه سوم، دانشکده الهیات کدپستی : 1993893973
تلفن : 982188058923+ فاکس : 982188058923+
 theology@alzahra.ac.ir