گزارش دومین نشست اسلام و شناخت ادیان؛ تحقیق ماللهند الگویی در ملل و نحل نویسی

ارسال شده در تاریخ 1400/12/02
گزارش دومین نشست اسلام و شناخت ادیان؛ تحقیق ماللهند الگویی در ملل و نحل نویسی

گزارش دومین نشست گروه پژوهشی مطالعات هند دانشگاه الزهرا(س)

دومین نشست گروه پژوهشی مطالعات هند دانشگاه الزهرا(س) با عنوان اسلام و شناخت ادیان؛ تحقیق ماللهند الگویی در ملل و نحل نو یسی با سخنرانی سرکار خانم دکتر لیلا هوشنگی، عضو هیئت علمی گروه ادیان و عرفان دانشگاه الزهرا(س) و دبیرعلمی نشست جناب آقای دکتر حجت الله جوانی، عضو هیئت علمی گروه ادیان و عرفان دانشگاه الزهرا روز شنبه 30 بهمن ماه 1400 ساعت 15 الی 17برگزار شد.

محورهای بحث :
مباحث مقدما تی
سنت اسلامی و فرهنگ مواجهه با دیگری
بیرونی و سنت ملل و نحل نویسی
محور اول شامل:
محور دوم شامل:
محور سوم شامل:
و یژگی های زمانه ی ابوریحان بیرونی _ شرایط سخت و دشوار وی _ روش علمی او _ نگرش و روش بیرونی با نگاه خاص و تطبیقی  او به جامعه ی متنوع هند _ دسته بندی کردن موضوعات به مباحث نظری و عملی

خلاصه ای از مباحث مطرح شده در این نشست :
خانم دکتر هوشنگی در این جلسه درباره سنت ملل و نحل نو یسی در فرهنگ اسلامی و در جهان اسلام گزارشی ارائه دادند و به مؤلفه های مشخص فرهنگ اسلامی از قرن دوم تا قرن پنجم اشاره کردند. و بعد وارد بحث ابوریحان بیرونی و ویژگی های روش شناسی ابوریحان و دنیایی که در آن زندگی میکرده، و تفاوت او با بعضی از محققان پیش از خود در حوزه ی ملل و نحل نویسی ، و همچنین ویژگی های ممتاز او همچون؛ تسلط وی بر زبان سانسکریت، دسترسی به منابع اصیل و مطالعه ی آنها، و سفر کردن به آن سرزمین اشاره کردند. در بحث روش شناسی، در مقایسه ای ابوریحان بیرونی را تا حدودی نزدیک به ماکس مولر شناسایی کردند. و در ادامه، عدم تداوم روش و شیوه و گفتمان ابوریحان بیرونی در فرهنگ اسلامی را مشابه همان بلایی دانستند که بر سر ابن خلدون آمده که در فرهنگ اسلامی آن شیوه دنبال نشد. و در خاتمه به نقد مختصری که جناب استاد مجتبایی در خصوص ابوریحان داشتند، اشاره فرمودند .
در قسمت پایانی نشست، شرکت کنندگان پرسش هایی را مطرح کردند و استاد هوشنگی به سوالات مطرح شده پاسخ دادند و گفتگویی بین خانم دکتر هوشنگی ، آقای دکتر جوانی و حاضران در جلسه صورت گرفت .

tempShow
 تهران،خیابان ده ونک،دانشگاه الزهرا،ساختمان مرکزی، معاونت پژوهش و فناوری کدپستی : 1993893973
تلفن : 982188058923+ فاکس : 982188058923+
 india@alzahra.ac.ir