دکتر ملانظری در دیدار با اصحاب رسانه خبر داد: اهدای 100 تبلت به دانشجویان کم بضاعت دانشگاه الزهرا/ بهره‌گیری از 47 استاد بین‌المللی در بستر فضای مجازی طی یکسال اخیر

ارسال شده در تاریخ 1399/12/28

رئیس دانشگاه الزهرا در دیدار با اصحاب رسانه و تشریح اقدامات دانشگاه در سال 99، از اهدای 100 تبلت به دانشجویان بی بضاعت از سوی معاونت اداری مالی دانشگاه جهت بهره‌مندی از امکانات آموزشی در دوران کرونا خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه الزهرا، نشست خبری اعضای هیات رئیسه دانشگاه الزهرا با موضوع اقدامات مهم دانشگاه در سالی که گذشت و چشم‌انداز برنامه‌ها در سال 1400، امروز (سه‌شنبه، 26 اسفندماه) با حضور اصحاب رسانه در سالن پروین اعتصامی مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه بصورت حضوری و مجازی برگزار شد.
دکتر ملانظری در ابتدای این نشست ضمن خیر مقدم به اصحاب رسانه با اشاره به اقدامات و شرایط دانشگاه الزهرا در سال 99 گفت: امسال با شیوع ویروس کرونا دانشگاه شرایط خاص و متفاوتی را تجربه کرد. سالی که بدون دانشجو سپری شد و از حضور دانشجویان کارشناسی بطور کامل بی‌بهره بود.
وی با اشاره به حضور دانشجویان کارشناسی ارشد و تحصیلات تکمیلی در دانشگاه افزود: اگرچه دانشگاه از حضور دانشجویان کارشناسی در 1 سال اخیر بی‌بهره بود اما شرایط حضور دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی جهت بهره‌مندی از امکانات کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها فراهم شد.
رییس دانشگاه الزهرا با بیان اینکه دلنشگاه بدون دانشجو معنا ندارد، ادامه داد: در دوران کرونا بسیاری از فعالیت‌های دانشگاه که پیش از آن، بصورت حضوری و با وجود دانشجویان برگزار می‌شد، بصورت مجازی در دستور کار قرار گرفت و نه تنها خللی در انجان آن‌ها وارد نشد بلکه در مواردی، با رشد و ارتقا نیز نسبت به سال گذشته مواجه بود.
دکتر ملانظری در ادامه با اشاره به اقدامات دانشگاه در دوران کرونا مطرح کرد: فراهم کردن زیرساخت مجازی و برنامه ریزی‌های منعطف یکی از ویژگی‌های اصلی اقدامات دانشگاه در این مدت بود که بر همین اساس دانشگاه متناسب با شرایط‌ و تصمیمات ستاد ملی کرونا، مسائل و برنامه‌های خود را بدون تعلل تدوین کرد.
دکتر ملانظری با اشاره به آغاز آموزش مجازی از سال گذشته گفت: با شروع اپیدمی کرونا از اسفندماه سال گذشته آموزش مجازی در دانشگاه کلید خورد اما لازم بود تا اعضای هیئت علمی نیز مرتبا آموزش‌هایی را در این حوزه دریافت کنند. بر همین اساس بصورت فشرده آموزش‌هایی برای اساتید در دستور کار قرار داده شد و در 6 ماه نخست سال بیشتر تمرکز دانشگاه بر بحث آموزش بود و در 6 ماه دوم سال نیز فرصت برای تمرکز بر مسائل پژوهشی با هدف فراهم‌‌کردن امکان حضور دانشجویان در آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها را صورت گرفت.
وی در خصوص آماده‌سازی خوابگاه‌ها جهت استفاده دانشجویان نیز اظهارداشت: با تدابیر اندیشه شده، خوابگاه‌های دانشگاه به اتاق‌های تک نفره و دونفره تقسیم شد و بر همین اساس از مهرماه 99 شرایط حضور دانشجویان در دانشگاه با رعایت و کنترل‌ تمامی نکات بهداشتی فراهم شد.
وی افزود: امروز خدا را شاکریم که در بحث‌های آموزشی و پژوهشی در روز‌های کرونایی نیز همچون گذشته فعال هستیم، زیر ساخت‌های آموزش مجازی فرصتی برای برگزاری جلسات مجازی و همچنین جلسات دفاع دانشجویان فراهم کرد و خوشبختانه از این بابت در دانشگاه الزهرا مشکلی نداشتیم.
به گفته وی با توجه به آنچه برای بهره گیری از آموزش‌های مجازی برخی از دانشجویان کم بضاعت به حمایت نیاز داشتند و دسترسی به امکانات برای آنان مقدور نبود با پیگیری‌های معاونت دانشجویی و معاونت اداری مالی توانستیم 100 تبلت را در اختیار این دسته از دانشجویان قرار دهیم.
رئیس دانشگاه الزهرا (س) ادامه داد: در کنار رسیدگی به فرآیند‌های آموزشی و پژوهشی، برنامه ریزی‌های راهبردی دانشگاه نیز پیگیری شد. علاوه بر آن، یکی دیگر از دستاورد‌های آموزش مجازی بهره مندی از اساتید بین المللی بود که توانستیم در سال 99 از ظرفیت‌ها و توانایی‌های 47 استاد بین المللی متناسب با نیاز گروه‌ها استفاده کنیم.
دکتر ملانظری اظهار داشت: برای دانشگاه‌ها مهم بود که علی رغم نبود حضور فیزیکی دانشجویان بتوانند ارتباط شان را با آن‌ها حفظ کرده و مرتبط نگه دارند؛ در این خصوص حوزه فرهنگی دانشگاه با سرعت عمل بالایی موفق شد برنامه‌های متعددی را تدارک دیده و ارتباط بین دانشجو و دانشگاه را حفظ کند.
وی تصریح کرد: سوق دادن انجمن‌های علمی و کانون‌ها به سمت فضای مجازی فرصتی بود که باعث شد 80 درصد در برنامه‌های انجمن‌های علمی و بیش از 40 درصد در برنامه‌های کانون‌ها با رشد مواجه باشیم؛ بنابراین عدم حضور دانشجویان در این برنامه‌ها خللی وارد نکرده و حتی با حضور مجازی و استقبال آن‌ها از نشست‌های علمی و دانشجویی به شکل مجازی با رشد مواجه بودیم.