با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری: آیین تکریم سرپرست پیشین و معارفۀ سرپرست جدید دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد

22 01 2023 05:30
کد خبر : 61080
تعداد بازدید : 251

آیین تودیع و تکریم دکتر فریده حق‌بین سرپرست پیشین و معارفه و استقبال از دکتر زهرا ناظم بکائی به‌عنوان سرپرست جدید دانشگاه الزهرا (س) با حضور دکتر زلفی‌گل وزیر علوم˛ تحقیقات و فناوری، دکتر انسیه خزعلی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر موسوی نماینده ولی فقیه در دانشگاه الزهرا (س)، معاونان و جمعی از مدیران، کارکنان و دانشجویان دانشگاه، امروز (شنبه ۱ بهمن‌ماه) در مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه الزهرا (س)، دکتر زلفی‌گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این مراسم با بیان اینکه بزرگترین سرمایه هر جامعه‌ای دانایی است، چون دانایی موجب رشد فضیلت‌ها می‌شود و دانشگاه نیز بهترین مکان برای رشد فضیلت ها است، گفت: دکتر حق‌بین سرپرست سابق دانشگاه الزهرا طی این مدت در کمال صداقت و با خلوص و به طور شبانه روزی فعالیت کرد و نیمسال سخت اخیر را با موفقیت پشت سر گذاشت.

وی افزود: به دلیل تعطیلی آموزش حضوری در دانشگاه‌ها طی دوران کرونا، در سه سال اخیر لوایح بودجه‌ دانشگاه‌ها در مجلس با رشد نازلی همراه بوده و در آن هزینه خوابگاه و تغذیه تخصیص نمی‌یافت. لذا هنگامی که تصمیم بر حضوری شدن دانشگاه‌ها گرفته شد، با کمبود‌ها و مشکلاتی مواجه شدیم و دکتر حق بین در چنین شرایطی مسئولیت دانشگاه الزهرا را بر عهده داشت و به خوبی شرایط را مدیریت کرد.
وزیر علوم با بیان اینکه با توجه به مشکلات و کمبود‌ها از سرپرست جدید دانشگاه الزهرا تشکر می‌کنم که این مسئولیت را بر عهده گرفت، اظهارداشت: امیدوارم کمبود‌ها موجب نشود که ما در انجام مسئولیت غفلت کنیم.
دکتر زلفی گل از تزریق بودجه خرید تجهیزات به دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: ما باید دانشگاه پیشرو باشیم و نه پیرو، البته دانشگاه‌های پیرو کارهای خاص و اهداف خاص خودشان را پیگیری می‌کنند و مزایای خود را دارند اما دانشگاهی مثل دانشگاه الزهرا و دانشگاه‌های بزرگ ما طبیعی است که دانشگاه پیشرو باشند چون در این دانشگاه‌ها نوآفرینی، نوپذیری و نوآوری حرف اول را می‌زند. در دانشگاه‌های پیشرو فقط به مزیت‌های نسبی توجه نمی‌شود البته ما باید ضمن استفاده از مزیت‌های نسبی یک دانشگاه پیشرو مزیت ساز داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه پیشرو با مرز شکنی افق‌های جدیدی را کشف می‌کند و انتظار از دانشگاه الزهرا و دیگر دانشگاه‌های جامع نیز به عنوان دانشگاه‌های فرا ملی این است که در این مسیر گام بردارند، عنوان کرد: امیدواریم در دوره جدید، پیشرو بودن دانشگاه الزهرا ارتقاء یابد.
وزیر علوم گفت: دانشگاه برای پیشرو بودن نیاز به وحدت دارد لذا باید شرایطی ایجاد شود که هر عضو هیأت علمی، کارکنان و دانشجویان دانشگاه احساس اثرگذاری کنند. رئیس دانشگاه می‌تواند با تعامل با نمایندگان مجلس شورای اسلامی، شهرداران منطقه ای و مسئولان ستاد وزارت بستر کار کردن را در دانشگاه فراهم کند. با این اوصاف تکامل هم افزا یک ضرورت است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

* احداث پارک علم و فناوری ویژه بانوان
در ادامه دکتر فریده حق بین سرپرست پیشین دانشگاه الزهرا(س) با اشاره به ۱۵ ماه فعالیت خود در مسند سرپرستی دانشگاه گفت: گرچه این مدت با چالش‌های بسیاری گذشت اما اگر بخواهم فعالیت همکاران را صرفا به آنچه که بر دانشگاه گذشت محدود کنم، به آنها جفا کردم چرا که این عزیزان باوجود همه مشکلاتی که برای کشور و بویژه دانشگاه ها، اتفاق افتاد سهم خود را با تمام وجود انجام دادند.
وی با بیان اینکه در این مدت کارهای بسیاری انجام شد، اما زمان کوتاه بود و ما شاهد به ثمر رسیدن آن نیستیم، افزود: این دانشگاه سزاوار بهترین‌ها است. بنده قرار بود در پیشبرد فعالیت‌های علمی، آموزشی، پژوهشی و رفاهی این دانشگاه فعالیت کنم اما از بدو ورود اتفاقاتی افتاد که تمرکز ما را برای این مأموریت‌ها کم کرد.
سرپرست سابق دانشگاه الزهرا (س) در ادامه به فعالیت‌ها و اقدامات بخش‌های مختلف دانشگاه طی ۱۵ ماه اخیر اشاره کرد و اظهارداشت: سال گذشته در چنین مراسمی که قرار بود مسئولیت دانشگاه را برعهده بگیرم، اعلام کردم که سرانه مساحتی آموزشی و پژوهشی در دانشگاه الزهرا بسیار پایین است. وقتی سکانداری این مجموعه را برعهده گرفتم، بخشی از زمین‌های دانشگاه در تصرف قرار گرفته بود و شرایط به گونه‌ای بود که ما نمی توانستیم این اراضی را به راحتی پس بگیریم. با همفکری دفتر حقوقی دانشگاه طرح را جلو بردیم و با تعدادی از اعضای هیات دولت وارد گفتگو شدیم که امیدواریم این موضوع در دوره جدید پیگیری و به نتیجه برسد.
وی افزود: در این مدت طرح دیگری را برای احداث پارک علم و فناوری ویژه بانوان پیگیری کردیم و در نهایت تفاهم‌نامه‌ای بین وزیر علوم و شهردار تهران برای گرفتن اراضی از پارک ولایت منعقد شد. برای احداث مجتمع تحقیقات علوم زیستی با استانداری تهران وارد گفتگو شدیم و از منابع طبیعی، اراضی از منطقه شهریار به ما معرفی شد و تقریبا بیش از ۵۰ درصد مسیر طی شده و انشالله اگر اراضی در اختیار دانشگاه قرار گیرد، در حوزه تحقیقات زمین های جدیدی برای فعالیت‌های علمی خواهیم داشت و دستمان بازتر خواهد شد.
دکتر حق بین خاطرنشان کرد: همچنین در معاونت اداری مالی دانشگاه چندین پروژه برای احداث آماده شده و آماده کلنگ زنی است که می توان به مجتمع آموزشی دانشگاه تحصیلات تکمیلی، مجتمع کلاسها، مجتمع خوابگاهی ویژه مادران اشاره کرد. از سوی دیگر چند طرح بهینه سازی از جمله بهینه سازی آزمایشگاه مرکزی زکریا با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پیگیری شد.
سرپرست سابق دانشگاه الزهرا گفت: بهینه سازی تاسیسات ساختمان خوارزمی، تاسیسات دانشکده شیمی و احداث اتاق برای اساتید علوم زیستی در دستور دانشگاه قرار دارد که امیدوارم این طرح ها به زودی پیگیری و اجرا شود.
وی بیان کرد: در این دوره از بین ۱۸ مجله، ۱۰ مجله دانشگاه گرید A را دریافت کردند. در حالی که در هیچ دانشگاهی این تعداد مجله با گرید یک وجود ندارد. ظرف این مدت دو مورد از مجلات ما نمایه تخصصی علمی و بین المللی گرفتند که هر دو این مجلات مربوط به دانشکده ادبیات دانشگاه الزهرا است و یکی از آنها به زبان فارسی منتشر شده است.
دکتر حق‌بین به اقدامات و فعالیت‌ها در حوزه آموزشی اشاره کرد و ادامه داد: در حوزه آموزشی اقدامات خوبی صورت گرفته و بازنگری رشته‌های تحصیلی در دستور کار قرار گرفت؛ رشته هایی داریم که در مطالعاتی که انجام شده اقبال به آنها رو به کاهش است و اگر با نگاه بهره‌وری آنها را بررسی کنیم به صلاح است که رشته‌هایی که استقبال بیشتری در جامعه دارند، تقویت شوند. همچنین بین رشته‌ای‌ها باید توسعه یابند. علاوه بر آن، در حال حاضر آموزش‌های مهارت افزایی نیز در دستور کار جدی معاونت آموزشی قرار دارد.
وی در پایان گفت: در این مدت بازنگری برنامه راهبردی دانشگاه و متناسب سازی آن با اسناد بالادستی مثل بیانیه گام دوم، سند اسلامی شدن دانشگاه ها و سند تحول دولت مردمی نیز مد نظر قرار گرفت.

*دانشگاه الزهرا (س) را به عنوان نماد آموزش عالی بانوان کشور دریابیم
در ادامه این آیین، دکتر ناظم بکائی سرپرست جدید دانشگاه الزهرا (س) ضمن خوش آمدگویی به وزیر علوم و حاضران و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای اخیر امنیت، گفت: این مسئولیت‌ها و آمد و شدها، همچون آمد وشد شب و روز، گردش آسمان ها و زمین، تلاطم امواج دریاها، حرکت کوه‌ها و رویش رستنی‌ها، آیه‌ای از آیات الهی است.
وی با اشاره به تغییر مسئولیت‌ها افزود: رفتنی در کار نیست هر که آمد و شد، اثر وجودی‌اش در هستی باقی می ماند و امروز به برکت عید بزرگ بانوی دو عالم و در آستانه ماه بهمن ماه پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی‌مان با بزرگداشت یاد بنیانگذار جمهوری اسلامی امام خمینی (ره)، از دریچه جدیدی طرح موضوع کرده و به اشاره‌ای بسنده می‌نمایم.
دکتر ناظم بکائی دانشگاه الزهرا (س) را بن مایه جامعه دانست و اظهارداشت: به حرمت صاحب نام این دانشگاه که محور وجود و فلسفه آفرینش است، آنجا که حضرت حق باری تعالی در مقام معرفی به جبرییل می فرماید: "هم فاطمه و ابوها و بعلها و بنوها" گویی پدر، همسر و فرزندان ماهیت وجودی خود را از فاطمه دارند و این همان کدرمزی است که رهبر معظم انقلاب اخیرا تعبیر آن را چنین رمزگشایی نمودند که "زنان عامل انتقال هویت ملی به نسل های بعدی هستند."
سرپرست جدید دانشگاه الزهرا (س) ادامه داد: پس براساس این نقشه راه، اگر می‌خواهیم فردا و فرداها فرزندانی مؤمن، دانشمند، توانمند و باغیرت داشته باشیم، شایسته است دانشگاه الزهرا را به عنوان نماد آموزش عالی بانوان کشور دریابیم چراکه دیگرانی که دوست نیستند، این مهم را هدف گرفته‌اند. بنابراین ضروری است تا داشته‌هایمان را پاس بداریم و قدردان آنها باشیم.
وی در پایان گفت: بار دیگر از مسئولین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزیر گرانقدر که به این جانب اعتماد کردند و گستره جدیدی از خدمت را برایم رقم زدند، سپاسگزاری می نمایم. امید که در انجام این وظیفه خطیر، با همدلی و هم فکری اساتید بزرگوار، کارکنان گرامی و دانشجویان عزیز توانا و سربلند باشیم.

*لزوم بازنگری قوانین برای دانشجویان دختر
در ادامه، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر موسوی نماینده ولی فقیه در دانشگاه الزهرا حجت الاسلام و المسلمین سید عباس موسوی در این مراسم اظهار داشت: انقلاب اسلامی راه را برای زنان باز کرده است و به همین دلیل دشمنان برای ضربه زدن از این طریق برنامه ریزی کرده اند.
وی افزود: دانشگاه الزهرا(س) با نام مقدس حضرت فاطمه زهرا (س) تا به حال نشان داده در همه رشته‌ها موفق بوده است و این دانشگاه نباید فقط اسماً دیده شود بلکه باید ویژه دیده شود.
سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه الزهرا (س) بازنگری در مسائل تبدیل وضعیت اعضای هیات علمی این دانشگاه را ضروری دانست و گفت: برای اینکه گره ها باز شود، انتظار داریم به بودجه این دانشگاه توجه شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین موسوی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وصیت‌نامه شهید حاج قاسم سلیمانی، گفت: جمهوری اسلامی حرم است و اگر آسیب ببیند سایر حرم‌ها آسیب می بیند و کسی که این توفیق را داشته باشد در این حرم در هر جایی تلاش خود را خالصانه انجام دهد، راه آن شهید را ادامه داده است.
وی در ادامه با اشاره به مسئولیت‌های بانوان در بخش‌های مختلف زندگی، بر لزوم بازنگری قوانین برای دانشجویان دختر تأکید کرد.
در بخش دیگر این آیین، مدال استاد ممتازی از سوی وزیر علوم به دکتر ممهد هروی استاد ممتاز دانشگاه الزهرا اهدا شد.

 

 

همچنین در بخش پایانی این مراسم، احکام دکتر حق‌بین سرپرست سابق و دکتر ناظم بکائی سرپرست جدید دانشگاه الزهرا توسط وزیر علوم اهدا و از روسای چندسال گذشته دانشگاه از جمله دکتر انسیه خزعلی، دکتر محبوبه مباشری و دکتر مهناز ملانظری نیز تقدیر شد.

 


دسته بندی :
اخبار

اخبار مرتبط

نمایشگر دسته ای مطالب

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد.