توانمندسازی بانوان برای تاثیرگذاری اجتماعی یکی از راهبردهای دانشگاه در راستای دستیابی به هدف کلان رسیدن به مرجعیت علمی در حوزه زن و خانواده است

04 12 2024 06:25
کد خبر : 1723092
تعداد بازدید : 273

دومین پیش‌نشست همایش ملی ۴۰ سالگی تأسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با موضوع «جایگاه مطالعات زنان و خانواده در الگوی حکمرانی اسلامی ایرانی پیشرفت» روز ششم آذرماه ۱۴۰۳ در دانشگاه الزهرا(س) برگزار شد. در این نشست، صاحب‌نظران به بررسی چالش‌ها و فرصت‌های حکمرانی زنان پرداختند.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه الزهرا(س)، این پیش‌نشست با حضور دکتـــــر زهـــــرا ناظــــم‌بکـــــایی رئیس دانشــــگاه الزهــــــرا(س)، دکتر فهیمه فرهمندپور دبیر ستاد راهبری و نظارت خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر قاسم‌پور دبیر کارگروه زنان و خانواده شورای تخصصی تحول علوم انسانی، دکتر پاد مشاور رئیس‌جمهور در امور حقوق شهروندی، جمعی از اساتید و اعضای هیئت‌علمی گروه‌های مطالعات زنان دانشگاه‌های تهران و مدیران حوزه‌های حقوق زنان و خانواده برگزار شد. سخنرانان در این نشست به بررسی ابعاد مختلف موضوع حکمرانی زنان و خانواده و چالش‌ها و فرصت‌های آن پرداختند.

دکتر ناظم‌بکایی در ابتدای نشست با ابراز خرسندی از برگزاری این رویداد در دانشگاه الزهرا(س)، بر اهمیت این دانشگاه به‌عنوان مرکز تربیت زنان فرهیخته، مؤمن و متعهد تأکید کرد.

وی با اشاره به اینکه رسیدن به مرجعیت علمی در حوزه زن و خانواده نیازمند فراهم کردن زیرساخت‌ها، نقشه راه و اولویت‌بندی در فعالیت‌هاست، افزود:  ارتقای نقش‌آفرینی دانشگاه در حل مسائل جامعه، ایجاد و بازنگری در رشته‌ها و بازبینی سرفصل‌ها متناسب با ‌ظرفیت‌های این حوزه و توانمندسازی بانوان برای تاثیرگذاری اجتماعی از راهبردهای دانشگاه در این زمینه هستند.

علاوه بر این موارد حضور دانشجویان با انگیزه بالا و تبیین جایگاه رشته مطالعات زن و خانواده در آموزش عالی با کمک نهادهای فرادستگاهی، روزآمدسازی سرفصل‌های این رشته با توجه به تحول عظیم در سیستم آموزشی با در نظر داشتن پیشرفت‌های هوش مصنوعی در آینده‌ نزدیک از نکاتی است که باید به آن ها توجه ویژه داشت. توجه به شخصیت اساتید این حوزه و ارزیابی مدام علمی اخلاقی آنان از دیگر نکاتی بود که دکتر بکائی به آن ها اشاره کرد.

دکتر فرهمندپور نیز با اشاره به سیاست‌زدگی مسائل زنان، بر ضرورت تدوین استراتژی‌های بلندمدت و فعال‌سازی دانشگاه‌ها و مراکز علمی به‌عنوان مراکز تولید محتوا تأکید کرد. وی همچنین بر لزوم توجه به برش‌های جنسیتی در آمار و اطلاعات فرهنگی کشور تأکید نمود.

دکتر نیره قوی، عضو پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی، با تأکید بر اهمیت نقش دانشگاه الزهرا(س) در سیاست‌گذاری‌های کشور در حوزه زنان، به چالش‌های موجود در رشته مطالعات زنان اشاره کرد. وی بر لزوم افزودن قید «اسلامی» به این رشته و بازنگری در سرفصل‌های درسی تأکید کرد.

دکتر قاسم‌پور، دبیر کارگروه زنان و خانواده شورای تخصصی تحول علوم انسانی، نیز در سخنان خود بر لزوم گفت‌وگو و همکاری برای حل مسائل کلیدی مرتبط با زنان تأکید کرد و بر لزوم نمایش فرصت‌های موجود در رشته مطالعات زنان برای جذب بیشتر دانشجویان تأکید نمود.

این نشست به همت گروه مطالعات زنان و خانواده دانشگاه الزهرا(س) و با مشارکت شورای تخصصی تحول علوم انسانی برگزار شد. نشست قبلی این سلسله رویدادها با عنوان «الگوی حکمرانی در حوزه زنان و خانواده» در تاریخ ۳۰ آبان‌ماه در همین دانشگاه برگزار شده بود.


دسته بندی :
اخبار

اخبار مرتبط

نمایشگر دسته ای مطالب

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد.