گرامیداشت روز مهندس با حضور سخنگوی دولت در دانشگاه الزهرا(س) برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه الزهرا(س)، مراسم گرامیداشت خواجه نصیرالدین طوسی و روز مهندس با حضور سخنگوی دولت دکتر فاطمه مهاجرانی، رئیس و مسئولین دانشگاه، اعضای دانشکده فنی و مهندسی و دانشجویان رشته مهندسی دانشگاه الزهرا(س) مورخ 5 اسفند 1403 در سالن دکتر تورانی برگزار شد .
در این مراسم دکتر فاطمه مهاجرانی با ابراز خوشحالی از حضور در جمع دانشجویان دانشگاه الزهرا(س)، علت حضور خود در دانشگاه الزهرا(س) را بیان تجربه زیسته خود به عنوان یک مهندس زن و اهمیت حفظ هویت زنانه در این عرصه مطرح کرد.
سخنگوی دولت با اشاره به تحصیلات خود در رشته مهندسی مکانیک و نیز سابقه تدریس خود در دانشگاه الزهرا(س) یادآور شد که یک مهندس ابتدا باید هویت و وجود خود را بشناسد و مراقب باشد که با حفظ ویژگیهای زنانه، درک عمیقی از شرایط و محیط خود داشته و تغییرات را مدیریت کند.
وی گفت مهندس واقعی کسی است که میراث علمی گذشته خود را میشناسد و با تحلیل شرایط و هندسه اقلیمی خود و نگاه به داشتهها دست به ابتکار میزند و شرایط را مدیریت میکند.
دکتر مهاجرانی در ادامه با اشاره به تاریخ درخشان علم و فناوری ایران که تا قرن 17 تمدن و الگوی برتر جهان بوده و وجود مفاخر پرافتخاری مانند خواجه نصیرالدین طوسی، حافظ، ابن سینا و .. تاکید کرد که ما باید از داشتههای خود آگاه باشیم و به آنها افتخار کنیم.
ایشان به اهمیت شناخت ریشهها و تعلق به سرزمین خود اشاره کرده و بیان نمود که باید کشورمان که زادگاه و ریشه ماست را بسازیم و به آن عشق بورزیم.
در پایان سخنگوی دولت به عنوان یک معلم و مادر، به دانشجویان توصیه کرد با اولویت قرار دادن تلاش و خلاقیت در زندگی خود، در آبادانی میهن خود که وامدار آن هستند، اثرگذار باشند.
ضرورت بازتعریف فعالیت های مهندسی ویژه دختران:
دکتر زهرا ناظم بکائی، رئیس دانشگاه الزهرا(س) نیز در ابتدای مراسم ضمن خوشامدگویی به سخنگوی دولت و گرامیداشت روز تشییع مجاهد و قهرمان مبارز شهید سید حسن نصرالله، پنجم اسفند که روز مهندس و بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی نامگذاری شده را به حضار و دانشجویان دانشگاه تبریک گفت.
دکتر ناظمبکائی با اشاره به اهمیت علم و دانش و تمدن درخشان ایران تا قرن 17، به بیان خدمات بزرگ دانشمند پرافتخار خواجه نصیرالدین طوسی از جمله تأسیس رصدخانه مراغه و کتابخانهای با حدود 40 هزار کتاب پرداخت و نقشآفرینی مهم وی در علم و اجتماع زمانه خود و نظریات علمی ایشان که مرجع علمی در چین و اروپا بود را تشریح کرد.
رئیس دانشگاه الزهرا(س) به بیان تعریف مهندسی به عنوان نوآوری و به کارگیری اصول علمی برای طراحی و ساختاردهی به زندگی بشر همراه با تدبیر پرداخت.
وی همچنین به نقش بانوان در مهندسی اشاره کرد و افزود زنان به عنوان نیمی از جامعه، در مهندسی زندگی و برقراری تعادل و پویایی بین وظایف مختلف خود و دستیابی به رشد فردی، پیشرفت علمی، کنشگری اجتماعی، فعالیت اقتصادی، حضور فرهنگی سیاسی، مدیریت خانواده و تربیت فرزند نقش مؤثری دارند.
دکتر ناظم بکایی در ادامه بر لزوم بازتعریف فعالیتهای مهندسی متناسب با ویژگیهای شخصیتی زنان و حمایت حکمرانی برای تسهیل این امر تأکید کرد؛
وی در پایان، به فعالیتهای بینالمللی دانشگاه الزهرا(س) و از جمله حضور اخیر دانشآموختگان دانشگاه در هشتمین آئین دانش آموختگی 4000 دختر از 7 کشور اسلامی در کربلای معلی اشاره کرد و بیان داشت دانشگاه الزهرا(س) آماده ارائه الگوی پویا و دینامیک زن در زندگی فردی، اجتماعی و حکمرانی در عرصه بینالمللی است.
دکتر عصاری عضو هیئت علمی دانشکده فنی و مهندسی و معاون اداری-مالی دانشگاه نیز درباره گذشته پرافتخار علمی و قدمت مهندسی در ایران سخن گفت. این استاد گروه مکانیک دانشگاه الزهرا(س) به مهندسی شهر جندی شاپور اشاره نموده و یادآور شدند، دانشگاه جندی شاپور به عنوان اولین خاستگاه علم دنیا در یونسکو به ثبت رسیده است
وی در ادامه به برخی شاهکارهای مهندسی در ایران از جمله سازههای آبی که دارای استحکام ۱۷۰۰ ساله مقابل آب،هستند اشاره نمود
ایشان درخصوص دو اقدام بزرگ خواجه نصیرالدین طوسی در عرصه علم و عالم گفت: راه اندازی رصدخانه مراغه و کتابخانهای با رقمی بالغ بر ۴۰۰ هزار کتاب و تلاش برای فراخوانی همه عالمان و دانشمندان توسط حاکمیت وقت، دو راهبرد خواجه نصیرالدین طوسی در زمان حیاتش بود.
در ادامه این مراسم با حضور سخنگوی محترم دولت، از دانشآموختگان موفق رشته مهندسی دانشگاه الزهرا(س) تقدیر به عمل آمد .
این مراسم با سخنرانی دکتر باقرینژاد رئیس دانشکده فنی و مهندسی و دکتر بهشتی به عنوان کارآفرین موفق به پایان رسید .