برگزاری بیست و دومین همایش ملی حسابداری ایران در دانشگاه الزهرا(س)؛ حسابرسی و بازار سرمایه در مسیر شفافیت

20 02 2025 10:21
کد خبر : 13221357
تعداد بازدید : 1474

بیست و دومین همایش ملی حسابداری ایران با همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار، سازمان حسابرسی، جامعه حسابداران رسمی، اعضای هیات علمی دانشگاه ها، شاغلان حرفه ای، دانشجویان و انجمنهای علمی و حرفه ای حسابداری ایران  به میزبانی گروه حسابداری دانشگاه الزهرا در روزهای 30 بهمن و 1 اسفند 1403 در مرکز همایش های این دانشگاه برگزار گردید. 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه الزهرا(س)، در این همایش، 14 پنل تخصصی با حضور اساتید و اعضای حرفه و 2 کارگاه آموزشی در حوزه پژوهش های حسابرسی و چشم انداز مالیاتی 1404، یک نشست آزاد اندیشی حسابداری اسلامی و تعداد 10 مقاله برتر از مقالات منتخب در همایش ارائه شد.

سه جایزه در حوزه آموزش، دو جایزه در حوزه پژوهش و دو جایزه برای یک عمر خدمت موثر دانشگاهی و حرفهای به برگزیدگان اعطا شد و از سنت تعریف جایزه های علمی برای تعالی آموزش و پژوهش حمایت شد. 

در پنل‌های تخصصی، سخنرانی ها و مقاله‌های ارزنده ای در حوزه چالش ها و فرصت های حرفه حسابرسی- افق 1410، نقش سهامداران و ناشران در دستیابی به شفافیت مالی و گزارش مقبول حسابرسی، هوش مصنوعی در حسابرسی، نقش هلدینگها و سرمایه گذاران نهادی در دستیابی به شفافیت مالی و گزارش مقبول حسابرسی، پیچیدگی های استانداردهای حسابداری و حسابرسی و موانع اجرایی آن، نقش حسابرسان مستقل و ارزیابان در دستیابی به شفافیت مالی و گزارش مقبول حسابرسی، ویژگی های دانش حسابداری متداول و دانش حسابداری اسلامی، نقش نهادهای حاکمیتی در دستیابی به شفافیت مالی و گزارش مقبول حسابرسی ،فناوریهای نوین و حسابرسی، ساز و کار های آموزش حرفه ای و دانشگاهی، اطمینان بخشی و گزارشگری پایداری، حسابرسی داخلی اثر بخش ارائه شد.

همچین استادان و دانشجویان از دانشگاه های مختلف مقالات مرتبط با محورهای همایش را ارائه نمودند.

بر مبنای مباحث و دیدگاه ها و نظرهای استادان، پژوهشگران و حاضران، در همایش بر موارد زیر تاکید شد:

1. انتظارات از حرفه حسابرسی و ناشران در جهت ارتقای کیفیت حسابرسی و تحقق گزارش‌های مقبول تبیین شد. لزوم همکاری هر چه بیشتر میان جامعه حسابداران رسمی، سازمان حسابرسی و سازمان بورس و اوراق بهادار، بانک مرکزی برای ارتقای شفافیت مالی مورد عنایت قرار گرفت. ضمن توجه به اقتصاد حرفه حسابرسی، از آن به‌عنوان عاملی کلیدی برای تأمین سلامت مالی بازار سرمایه و ارتقای اعتماد عمومی به بازار سهام یاد شد و بر تقویت نهاد حسابرسی در کشور تاکید شد.

2. استفاده از ابزارهای پیشرفته‌ای نظیر هوش مصنوعی و خودکارسازی فرایندهای رباتیک و تحلیل شناسی داده در حسابرسی و حسابداریمورد توجه قرار گیرد و در آن سرمایه گذاری شود. 

3. بر لزوم تجدید ساختار حرفه حسابرسی و نقش مجلس شورای اسلامی در تصویب قوانین جدید، جهت بهبود حسابداری و حسابرسی کشورتاکید شد؛ این تجدید ساختار می‌تواند از طریق اصلاح نهادهای موجود جهت رفع کاستی‌ها و تعارض‌های فعلی نیز صورت پذیرد.

4. بر اهمیت راهبردها و اقدامات بانک مرکزی برای شفافیت مالی در بانک‌ها و تحقق گزارش‌های حسابرسی مقبول در سیستم بانکی تاکید شد. 

5. با توجه به تحولات محیطی و پیشرفت فناوری های نوین دانشگاه ها لازم است در برنامه های آموزشی خود سرفصل های مناسبی را به این موضوعات اختصاص دهند و نسبت به بازآموزی استادان و تولید محتوای مناسب اقدام کنند.

گفتنی است : در این همایش، دکتر صیدی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، دکتر بزرگ اصل مدیرعامل سازمان حسابرسی، آقای پناهی دبیر کل جامعه حسابداران رسمی، دکتر عثمانی نماینده مجلس شورای اسلامی، دکتر اکرمی رییس هیات تشخیص صلاحیت حسابداران رسمی، دکتر محمدپور معاون تنظیم گری و نظارت بانک مرکزی، استادان دانشگاه و اعضای هیات مدیره و مدیران ارشد حرفه حسابرسی در حوزه مسئولیت خود پیشنهادات ارزشمندی را برای بهبود شفافیت مالی و دستیابی به گزارش تمیز مطرح کردند و بر همکاری های پژوهشی با دانشگاه ها در جهت حل مسایل و نیز توسعه و نوآوری تاکید نمودند.


دسته بندی :
اخبار