رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، با بیان نکاتی تاریخی و فرهنگی، این دانشگاه را به عنوان نمادی از پیشرفت علمی زنان ایرانی در عرصههای مختلف معرفی کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه الزهرا(س)، دکترغلامعلی حدادعادل در مراسم شصتمین سالگرد تاسیس دانشگاه الزهرا(س)، در ابتدای سخنان خود به یک نگرش سنتی درباره مدارس و دانشگاهها اشاره کرد و گفت: گفتهاند که هر چیزی جدیدش خوب است، مگر دانشگاه و مدرسه که هر چه قدیمیتر باشد، بهتر است. عمر ۶۰ ساله دانشگاه الزهرا(س) یک افتخار است و نشاندهنده تداوم و ثبات در مسیر علم و دانش است.
وی در ادامه به تاریخچه ورود مدارس به ایران اشاره کرد و یادآور شد که در آغاز ورود شیوههای جدید آموزشی، دینداران نگران بودند که فرزندانشان به مدرسه بروند. این نگرانی بهویژه برای دختران بیشتر از پسران بود.
حدادعادل افزود: از سال ۱۳۲۰ به بعد، دینداران متوجه شدند که باید به جای مخالفت با آموزش جدید، بهطور فعال در این حوزه وارد شوند.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی به موضوع آموزش دختران در ایران اشاره کرد و گفت: در آن زمان، اکثر مدارس مخصوص پسران بودند و فضایی برای تحصیل دختران وجود نداشت، به همین دلیل درصد تحصیلکردگان زن نسبت به مردان بهطور قابل توجهی پایینتر بود. اما اکنون با پیشرفتهای چشمگیر در این حوزه، بیش از ۵۰ درصد از دانشجویان کشور را دختران تشکیل میدهند» و دانشگاه الزهرا(س) باید در چنین فضایی ارزیابی شود.
حدادعادل در بخش دیگری از سخنان خود به گفتمان تمدن غربی و نقش آن در مسائل اجتماعی و فرهنگی، به ویژه موضوع زن، اشاره کرد و گفت: «یکی از مسائل مهم در مواجهه با تمدن غربی از مشروطه تا امروز، موضوع زن بوده است. غرب تلاش دارد با استفاده از موضوع زن، دیدگاههای خود را به کرسی بنشاند.
وی افزود: غرب در هر جایی که قدم میگذارد، از ابزار زن برای تحقق اهداف خود استفاده میکند. در کشور ما نیز در سال ۱۴۰۱ شاهد بودیم که برای فوت یک زن، تمام میادین شهرها پر از تصویر او میشود، در حالی که در برابر شهادت هزاران زن فلسطینی هیچ واکنشی نشان نمیدهند.
حدادعادل در ادامه بر سیاست جمهوری اسلامی ایران درباره زنان تأکید کرد و گفت: سیاست جمهوری اسلامی درباره زنان این است که هیچ مانعی برای فعالیت اجتماعی و سیاسی زنان وجود ندارد.
وی از دانشگاه الزهرا(س) خواست که به عنوان نمادی از دیدگاه جمهوری اسلامی درباره زنان، به کار خود ادامه دهد و گفت: «این دانشگاه باید به تجسم این دیدگاهها پرداخته و همچنان در مسیر پیشرفت گام بردارد.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی به موفقیتهای دانشگاه الزهرا(س) در طول ۶۰ سال گذشته اشاره کرد و گفت: دانشگاهی که در آغاز تأسیس فقط ۹۰ دانشجو داشت، امروز نزدیک به ۵۰ هزار فارغالتحصیل دارد.
وی در ادامه به ضرورت توجه به خانواده در آموزش عالی اشاره کرد و افزود: غربیها برای نابودی دین، تلاش بسیاری کردهاند و بهویژه به نابودی نهاد خانواده توجه ویژهای دارند. دانشگاه الزهرا(س) باید در این زمینه نیز پیشرو باشد.
حدادعادل با اشاره به تأسیس دانشکده خانواده در دانشگاه الزهرا(س)، تأکید کرد که این دانشکده باید به طور جدی موضوعات مربوط به خانواده را در دستور کار خود قرار دهد و از دانشگاهها خواست که کیفیت آموزشی را در اولویت قرار دهند.
وی همچنین تصریح کرد که گفتمان دانشگاه نباید به دوقطبیهای زن و مرد محدود شود، بلکه باید بر اساس معیارهای علمی و انسانی بنا شود.