دانشگاه الزهرا(س) میزبان دور پنجم نشست‌های علمی زنان ایران و چین

04 03 2025 10:25
کد خبر : 13646712
تعداد بازدید : 820

پنجمین دوره گفتگوی زنان ایران و چین با محوریت همکاری‌های علمی و بین‌المللی در حوزه زنان اسفندماه ۱۴۰۳ در دانشگاه الزهرا(س) باهدف به اشتراک گذاشتن تجارب دو کشور در این  زمینه برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه الزهرا(س)، این نشست مشترک علمی با حضور دکتر ناظم بکائی رئیس دانشگاه، اعضای هیئت رئیسه دانشگاه الزهرا(س)، دکتر مریم اردبیلی مدیر کل زنان شهرداری تهران ، خانم دکتر حق‌جوی رئیس مرکز توسعه تحقیقات معاونت فناوری وزارت بهداشت از کشور ایران و گروهی از اعضای هیئت علمی و مسئولین دانشگاه زنان چین برگزار شد.

در ابتدای این نشست دکتر زهرا ناظم بکائی رییس دانشگاه الزهرا(س)، با اشاره به تمدن بزرگ و کهن دو کشور ایران و چین به زمینه‌ همکاری‌های علمی مشترک و ظرفیت‌های علمی پژوهشی زنان دو کشور تاکید کرد.

دکتر ناظم بکائی گفت: در جهان‌بینی اسلامی زن و مرد در حقوق انسانی برابرند و هر دو می‌توانند به طور یکسان در تحصیل، پژوهش‌ و فعالیت‌های اقتصادی و فرهنگی شرکت کنند. وی گفت زنان در ایران از سیاست‌های حمایتی بالادستی بهره مند هستند.

ارائه آمارهای چشمگیر پیشرفت علمی زنان و دختران از نظر نرخ با سوادی، افزایش تعداد دختران  دانشجو و تعداد قابل توجه هیأت علمی خانم در دانشگاه‌ها ، بالا بودن نرخ اختراعات زنان در ایران نسبت به میانگین جهانی از دیگر بخش‌های سخنرانی رئیس دانشگاه الزهرا(س)در این نشست بود.

ایشان در ادامه با معرفی دانشگاه الزهرا(س) و ظرفیت‌های علمی، پژوهشی، فرهنگی و رفاهی آن به حضور موفق و ظرفیت نقش آفرینی‌های موثر زنان در سطوح مدیریتی و حاکمیتی اشاره نمودند و گسترش همکاری‌های علمی مشترک بین دو کشور را ضروری دانستند.

دکتر لی یینگ، معاون دانشگاه زنان چین با ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه الزهرا(س) به قدمت و جامعیت این دانشگاه  در ابعاد مختلف علمی و  پژوهشی اشاره نمود.

وی به قدمت و غنای منابع کتابخانه بزرگ دانشگاه الزهرا(س)  اذعان نموده و  مشاهدات خود در این دانشگاه را که باعث شگفتی وی شده را نشان از وجود تساوی حقوق زنان و مردان در ایران مانند کشور چین دانست.

 معاون دانشگاه زنان چین از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی بالای این دانشگاه سخن گفت و ابراز امیدواری کرد زنان نخبه هر دو کشور بتوانند نقش‌آفرینی بیشتری داشته و به صلح و توسعه جوامع  کمک نمایند.

در ادامه این نشست علمی هر یک از رؤسای دانشکده‌های چین به سخنرانی علمی با موضوعات مختلفی از جمله: برابری فرصت‌های آموزشی و بررسی تحقق عدالت آموزشی زنان چین در دهه گذشته، مزیت زنان برای کاوش در مسیر کارآفرینی، مد زنان، هدایت آینده و فناوری‌های نوین و .. پرداختند .

دکتر خدیجه جدا، مشاور معاون علمی فناوری رئیس جمهور از سخنرانان ایرانی حاضر در نشست به موضوع زنان در فناوری و چشم انداز همکاری‌های ایران و چین در این خصوص پرداخت.

وی گفت زنان در ایران و چین نه تنها مصرف‌‍کنندگان فناوری نیستند، بلکه تولید‌کنندگان موفقی هستند که حضور ایشان در عرصه‌های فناوری سبب نوآوری است.   

وی گفت در این راستا معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری که همواره بر تقویت ظرفیت زنان در فناوری تاکید داشته، پیشنهادات استراتژیک برای همکاری دوجانبه را از طریق سه ابتکار کلیدی مطرح می‌نماید:

۱- ایجاد مراکز فناوری و نوآوری ویژه زنان در دو کشور ایران و چین؛ از جمله در زمینه فناوری‌های پاک، انرژی‌های دیجیتال و بهداشت دیجیتال

۲- راه اندازی برنامه تبادل دانش و همکاری علمی پژوهشی مشترک میان زنان فناور دو کشور؛ ازجمله: تعریف پروژه‌های تحقیقاتی مشترک، بازدیدهای متقابل و آموزش‌های تخصصی دوجانبه

۳- تاسیس صندوق توسعه و توانمندسازی مشترک میان زنان فناور دو کشور برای حمایت از پروژه‌های مشترک از جمله استارتاپ‌ها و پروژه‌های نوآورانه، فرصت‌های مشاوره زنان کارآفرین و ..

وی در انتها به جهانی اشاره کرد که زنان در آن به عنوان رهبران فناوری شناخته می‌شوند.

دکتر مریم اردبیلی مشاور امور بانوان شهرداری تهران، پزشک و آینده پژوه سخنران پایانی این نشست بود؛ وی در ابتدا از خواهر خواندگی تهران و پکن بر اساس وجوه مشترک و همسانی های تاريخي و فرهنگي و تلاش براي شكوفايي تمام ظرفیت های فرهنگی و اقتصادی دو شهر پرداخت.

وی از کلان روند بسیار مهم آینده  ی جهان یعنی زنانگی، مادرانگی و مزیت‌های زنانه بسیار فراتر از صرفا برابری جنسیتی سخن گفت: مزیت های زنانه و مردانه که جهان پیش رو باید از آن بهره مند شود.

 نقش آفرینی زنان و مزیت های زنانگی در عرصه های نانو فناوری، زیست شناختی، شخصی سازی اقتصاد، اقتصاد اخلاقی، اقتصاد توجه، اقتصاد توزیع شده، مد، سلامت و زیبایی در جهان، هوشمندسازی و فناوری‌های مرتبط با هوش مصنوعی و به نوعی اشراب و غنی شدن زنانگی یا به عبارت بهتر  اشراب و غنی شدن انسان گرایی در همه این عرصه‌ها از رئوس سخنان دکتر اردبیلی بود.

 وی درادامه بیان کرد: جریان فمینیستی برای مقابله با تحقیر تاریخی تضییع حقوق زنان و برابری جنسیتی، زنانگی را از دست داده است؛ درحالیکه حفظ ارزش های زوجیت ( زنانگی و مردانگی) از اهمیت بالایی برخوردار است.

دکتر اردبیلی در پایان گفت: زنانگی برای ما رمز ورود متناسب، متوازن، عادلانه و رشد یافته به جهان آینده است و ملت‌هایی مثل ایران و چین که بهره‌مند از ارزش زوجیت و خانواده هستند، می‌بایست پیش از همه سردمدار و پیشران حفظ آن در جهان باشند.

گفتنی است بازدید از کتابخانه مرکزی و مراکز پژوهشی ازدیگر برنامه‌های زنان فرهیخته چینی در دانشگاه الزهرا(س) بود.


دسته بندی :
اخبار