هیاتی عراقی متشکل از دکتر زینب ملاسلطانی رئیس جامعه الزهرای کربلا و تعدادی از روسای دانشکدههای آن دانشگاه روز شنبه ۲۴ تیرماه ۱۴۰۲ با دکتر زهرا ناظم بکائی رئیس دانشگاه، دکتر لیلا تاجیک مدیر همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه، دکتر زینب صادقی معاون فرهنگی اجتماعی، دکتر لیلا ثمنی معاون دانشجویی، دکتر الهه مرندی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه و تعدادی از اساتید و مدیران گروههای آموزشی دانشگاه در مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه الزهرا دیدار و گفتوگو کردند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه الزهرا (س)، در این دیدار دکتر ناظم بکائی ضمن خوشامدگویی به هیات عراقی، حضور میهمانانی از سرزمین نینوا را یادآور رشادت سرور و سالار شهیدان، حضرت اباعبداله الحسین (ع) دانست.
وی افزود: دانشگاه الزهرا با حدود ۶۰ سال سابقه فعالیت، به تربیت زنان متخصص در جمهوری اسلامی همت گماشته است. این دانشگاه هم اکنون حدود ۱۱ هزار دانشجو در ۱۶۰ رشته گرایش در سه مقطع دانشگاهی در ۱۱ دانشکده دارد. سالانه صدها مقاله حاصل از تحقیقات اساتید و پژوهشگران دانشگاه الزهرا در نشریات معتبر علمی پژوهشی داخلی و بینالمللی منتشر می شود و تعدادی از اساتید دانشگاه الزهرا در زمره اساتید برتر جهانی محسوب میشوند.
رئیس دانشگاه الزهرا در بخش دیگری از سخنان خود پیشنهاد خواهرخواندگی دو دانشگاه را مطرح کرد. وی ابراز امیدواری کرد این هم افزایی نقش موثری در ارتقای آموزش عالی دختران مسلمان برای حضور موثر در جهان امروز در پی داشته باشد.
دکتر ناظم بکایی ادامه داد: همکاری دو دانشگاه تاکنون با امضای تفاهمنامه و انجام بازدیدهای متقابل و برگزاری همایشهای مشترک انجام پذیرفته است. برای دستیابی به همکاری گستردهتر و موثرتر توانمندسازی بانوان، صنعت گردشگری، صنایع دستی بانوان، مهارت افزایی و کاربردیسازی دانش بانوان جهت رفع نیازهای جامعه و خانواده و همچنین تلاش در جهت تعمیق باورهای دختران مسلمان در راستای شعار "ما میتوانیم" نسل جوان ما را در مقابل تهدید قدرتهای جهانی مقاوم خواهد کرد.
وی با بیان اینکه دشمنان ما دختران و زنان مسلمان را به عنوان قشر اثرگذار جامعه نشانه گرفتهاند، اظهارداشت: ما وظیفه داریم نسل جوان را در کنار تعلیم تخصصها و فناوریهای امروز با آموزههای نورانی اسلام نیز مجهز کنیم. به همین مناسبت هدیه ویژه دانشگاه الزهرا اختصاص تعداد سه بورس کارشناسی ارشد به دانش آموختگان برتر جامعه الزهرا است.
رییس دانشگاه الزهرا (س) در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت همکاری دو دانشگاه برای ادامه تحصیل دختران در رشتههایی که امکانات ویژه تحصیل در آن رشتهها برای دختران مسلمان در دانشگاه الزهرا فراهم است، نظیر علوم ورزشی و طراحی پارچه و لباس، تاکید کرد.
وی در پایان گفت: ما میتوانیم با همکاری یکدیگر قطب آموزشی علوم ورزشی برای دختران مسلمان در منطقه را ایجاد کنیم.
در ادامه، پس از سخنان ریاست دانشگاه الزهرا و پخش فیلم معرفی دانشگاه به زبان عربی، دکتر ملاسلطانی رئیس جامعه الزهرای کربلا طی سخنانی، از میزبانی گرم دانشگاه الزهرا (س) تشکر و قدردانی کرد.
وی با بیان اینکه امکانات و سطح فعالیتهای علمی دانشگاه الزهرا برای ما حیرت آور است، گفت: لازم است تا اجراییسازی تفاهمنامه همکاری دو دانشگاه به صورت همکاری اساتید، تدریس مشترک، راهنمایی و مشاوره پایان نامههای دانشجویی، تشکیل هستههای پژوهشی مشترک، چاپ مقالات مشترک در نشریات علمی و برگزاری همایشها و نشستهای علمی مشترک به صورت حضوری و مجازی، به صورت فعال مورد پیگیری اساتید دو دانشگاه قرار گیرد.
رئیس جامعه الزهرای کربلا با اشاره به سابقه تدریس مشترک خود با دکتر انسیه خزعلی، عضو گروه زبان و ادبیات عرب دانشگاه الزهرا، به برگزاری موفق همایش مجازی نقش زنان در مدیریت بحران در دوران شیوع کرونا اشاره کرد و بازخورد مثبت این همکاریها را بیان کرد.
همچنین دکتر ایمان سمیر بهیه رئیس دانشکده علوم تربیتی جامعه الزهرای کربلا پیشنهاد برگزاری مناظره علمی بین دانشجویان تحت نظر اساتید دو دانشگاه را مطرح و از اساتید دانشگاه الزهرا دعوت کرد در کنفرانس نقش فرهنگ و تمدن اسلامی در غنیسازی علم در جهان که در اواخر اکتبر سال جاری با مشارکت جامعه الزهرا و دانشگاه میلانو ایتالیا برگزار میشود، شرکت کنند.
در ادامه، دکتر نسرین سلطانخواه رئیس دانشکده علوم ریاضی دانشگاه الزهرا از اعطای فرصت مطالعاتی شش ماهه به اساتید جامعه الزهرای کربلا و اعلام آمادگی گروه ریاضی برای پذیرش دانش آموختگان برتر جامعه الزهرا پس از بررسی کارنامه تحصیلی و انجام مصاحبه برای ادامه تحصیل در رشته های علوم ریاضی خبر داد.
دکتر محبوبه مباشری رئیس دانشکده ادبیات دانشگاه الزهرا نیز پیشنهاد تاسیس دپارتمان زبان و ادبیات فارسی در جامعه الزهرای کربلا را ارائه کرد و گفت: برگزاری مدارس تابستانه و زمستانه و اعزام اساتید زبان و ادبیات فارسی به عراق به منظور راهاندازی و تدریس در کرسی زبان و ادبیات فارسی میتواند زمینه ساز تشویق علاقهمندان به زبان و ادبیات فارسی برای تحصیل در این رشته باشد.
دکتر مباشری همچنین از اعلام آمادگی گروههای زبان و ادبیات عربی و انگلیسی دانشگاه الزهرا برای پذیرش دانشجویان کارشناسی ارشد از میان ۲۰ درصد دانش آموختگان برتر جامعه الزهرا خبر داد.
در پایان نشست دکتر لیلا تاجیک مدیر همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه با جمعبندی مباحث و اعلام نقطه نظرهای قائم مقام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران در خصوص توسعه همکاری با دانشگاههای عراق، با توجه به تشکیل اولین کمیته مشترک علمی بین دو کشور، پیشنهاد اعزام هیات اساتید جامعه الزهرا برای بازدید و آشنایی با تجهیزات آزمایشگاهی تخصصی دانشگاه الزهرا و همچنین امکان معرفی اساتید دانشگاه الزهرا برای همکاریهای آموزشی با جامعه الزهرا و عضویت در هیات تحریریه نشریات علمی و داوری مقالات، تدریس مشترک و راهنمایی و مشاوره مشترک پایاننامههای دانشجویی و برگزاری رویدادهای علمی مشترک را بیان کرد.
در پایان نشست، هدایای یادبود دو دانشگاه به یکدیگر اهدا شد.
همچنین بازدید از نگارخانه هنر دانشگاه الزهرا همزمان با افتتاح نمایشگاه آثار نقاشی استادان و دانشجویان با موضوع محرم و عاشورا توسط هیات میهمان و مسئولان دانشگاه الزهرا صورت گرفت.