با هدف معرفی بانوان سرآمد ایران و جهان اسلام؛ نشست علمی صاحب نظران حوزه و دانشگاه در دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد

12 06 2023 16:37
کد خبر : 114691
تعداد بازدید : 366

در چارچوپ معرفی بانوان سرآمد ایران و جهان اسلام، پژوهشکده زنان دانشگاه الزهرا(س) با همکاری کانون بانو امین و شهرداری تهران، نشست علمی صاحب نظران حوزه و دانشگاه را به مناسبت بزرگداشت بانو مجتهده امین امروز (دوشنبه) با حضور دکتر زهرا ناظم بکایی رییس دانشگاه الزهرا(س) برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه الزهرا (س)، در این نشست دکتر ناظم بکایی ضمن خیر مقدم به حاضرین و شرکت‌کنندگان مجازی، ابراز خوشحالی کرد که دانشگاه الزهرا(س) پذیرای نشستی از یک بزرگ بانوی حوزه علمیه – بانو مجتهده امین- است.
وی با بیان اینکه به مناسبت بزرگداشت بانو مجتهده امین و شناخت بیشتر وی این نشست برگزار شده است، افزود: این اتقاق را در دانشگاه الزهرا(س) به عنوان تنها دانشگاه جامع بانوان جمهوری اسلامی ، به فال نیک میشماریم و نشست حاضر را به عنوان نقطه عطف فرایند ارتباط حوزه و دانشگاه(که در دیدگاه امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری مورد تأکید است) می‌دانیم.
رییس دانشگاه الزهرا (س) راه نجات جوانان را ارتباط حوزه و دانشگاه دانست و ادامه داد: اگر این ارتباط در حوزه بانوان باشد، حساسیت‌های خاصی پیدا می‌کند که می‌تواند منشا خیر باشد تا بتوانیم محتوایی که در حوزه مطرح است، در دانشجویان و دانشگاهیان خود رسوخ دهیم و آن زن ایده‌آلی که بتواند برای جمهوری اسلامی نمونه باشد را پرورش دهیم.
وی ضمن تاکید بر نقش محوری حضرت زهرا (س) در حدیت کساء و مرکزیت که خداوند در این حدیث برای بانوان قرار داده؛ سخنرانان حاضر در نشست و تمام زنان دانشمند فعال در حوزه و دانشگاه را به پرداختن به مسئله "نقش بانوان در جهان هستی به عنوان یک نقش خاص" و ارائه راهکار لازم فراخواند.
دکتر بکائی به وظیفه سنگین بانوان طبق نقش مرکزی زن در حدیت کساء اشاره کرد و گفت: جنبه انسانیت، بعد دختری، بعد همسری، بعد مادری هر کدام وظایف و الزامات خاصی دارد که تمام این بعدها در موجودی به عنوان "بانو" جمع شده است. بانویی که شاخص‌هایی دارد و حضرت زهرا(س) شاخص الهی و الگویی است که پروردگار برای بانوان معرفی کرده است و دانشگاه الزهرا(س) مفتخر است که مزین به نام آن بانوی بزرگ می باشد.
رئیس دانشگاه الزهرا(س) به مسئله کاهش تعداد بانوان در درجات عالی حوزه با وجود تعداد زیاد حوزه علمیه زنان در کشور و اشتیاق زیاد دختران برای ورود به حوزه پرداخت و افزود: بهتر است این مسئله در جمع تخصصی بانوان آسیب‌شناسی و راهکارهای لازم ارائه شود و بزرگواران حوزه و اگر لازم است برخی رشته‌های دانشگاهی وارد این بحث شوند و ریشه‌یابی کنند که مشکل از سیستم حوزه است یا فرایندها که حوزه علمیه بانوان کشور، خروجی کمی مثل بانو مجتهده امین را دارد.
دکتر بکائی اظهارداشت: لازم است مفاهیم و موضوعاتی از حوزه وارد دانشگاه شود و در این خصوص از بزرگواران حوزوی بخصوص بانوان حوزه در خواست کمک شود. بانوان دانشمند و متخصص ما در تمام زمینه‌ها حین ورود به اجتماع، بسیار درگیر می شوند و این مسئله لازمه زمینه سازی فکری و عملیاتی برای میسر شدن ورود بانوان به اجتماع است.
وی به ورود به چالش‌های پیش روی زنان نخبه دانشگاهی که قصد خدمت در پیشرفت کشور را دارند، اشاره کرد و افزود: زنان علاوه بر چالش‌های خانوادگی (همسری، مادری و..)، با مسائل شرعی موجود در اجتماع نیز درگیرند که حوزه علمیه این مسائل را باید بررسی کند تا با همفکری مناسب، بانوی مسلمان فرهیخته پرورش داده شود.

 

 

در پایان رئیس دانشگاه الزهرا(س)پیشنهاد کرد: در این بزرگداشت به این مسائل که مسائل روز بانوان است پرداخته و سعی شود در جلسات هم فکری راهکارهای علمی مناسب پیدا شود.


دسته بندی :
اخبار

اخبار مرتبط

Asset Publisher

There are no results.